„Slibuji, že porazím Rusa Zaurbeka Bajsangurova a stanu se jediným držitelem titulu pro mistra světa organizace WBO," uvedl odhodlaně Konečný, který boxuje v lehké střední váze. Prosí celé Ústí, aby mu v sobotu drželo palce alespoň u televize. Když se mu vše vydaří, stane se prvním Čechem v historii, který získá profesionální titul mistra světa v boxu!

Na zápas do kyjevského Paláce sportů, který má pro boxerské akce kapacitu 7000 diváků, mu pojede fandit i manželka Jaroslava. Ovšem tři dcery musí zůstat doma. „Bude je hlídat babička a asi ani zápas, který bude začínat v deset hodin večer, neuvidí," dodal Konečný.

Právě jeho tři dcery ho objímaly v ringu při posledním vítězném zápasu v Brně, kde získal prozatímní titul. „Budou mi chybět, ale zase budu mít klid na přípravu," usmál se čtyřiatřicetiletý boxer, kterému přezdívají Chirurg, protože už několika svým soupeřům zlomil žebra.

Fanoušci mu drží palce, například Petr Beran mu vzkazuje: „Doufám, že ho totálně rozbiješ!"

Až Konečný dorazí do Kyjeva, čeká ho ještě do sobotního zápasu tisková konference, vážení a veřejný trénink. „Po pravdě řečeno, já se jako mistr světa cítím už dlouho. Poté, co Dzinziruk i Bajsangurov zápasy odřekli. Teď mě ale čeká nejdůležitější zápas kariéry," podotkl rohovník, který v profesionálním ringu vyhrál 48 z 51 zápasů. Naposledy sporně prohrál v dubnu 2008 v Drážďanech s Dzinzirukem.

Bajsangurov bude mít výhodu domácího prostředí, i když je Rus. Galavečer totiž pořádá jeho manažerská skupina K2 bratří Kličků. Nejlepších těžkých vah současnosti. Starší z bratrů Vitalij dokonce nyní kandiduje na Ukrajině do parlamentu. „I proto si myslím, že by se mohl na zápase objevit," dodal Konečný.