Malý Šimůnek do lázní pojede! Rodina čtyřletého chlapečka, který od narození trpí genetickým onemocněním a nemůže chodit, se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc prostřednictvím Ústeckého deníku.

Psali jsme: Čtyřletý Šimůnek potřebuje peníze, aby chodil!

Potřebuje totiž speciální lázeňskou kúru, jež hocha postaví na nohy, ale nemá na to peníze. V úterý se redakci ozval dárce, ochotný Šimůnkovi pomoci.

Zbývajících 30 tisíc korun zaplatí firma Rekultivace Ústí nad Labem. „Chlapci chci pomoci, protože to tak cítím, ne proto, aby byl někde můj hlas," napsal včera redakci v SMS Radko Vrbík, majitel společnosti, toho času na rehabilitaci po operaci. „Nestojím o publicitu, děkuji za pochopení."

Iveta Jedličková, Šimůnkova maminka, má samozřejmě z daru velkou radost. „Je první, kdo se nám ozval. Jsme moc vděčni za pomoc, ta speciální lázeňská kúra ho postaví na nohy," řekla o tom. „Moc dárcům děkujeme, hodně to pro nás znamená."

Čtyřletý Šimůnek Januš ze Střekova totiž nemůže kvůli své nemoci chodit a ani moc nemluví. To pro celou rodinu představuje velký nápor, už kvůli léčebným postupům.

Denně s ním musí cvičit. Dvakrát týdně, od jara do podzimu, jezdí na hipoterapii do Teplic, jelikož v Ústí nic takového není. Každý rok jezdí na měsíc do lázní.

Až se dozvěděli o Klimkovicích a zdejší speciální terapii, která by měla umožnit, aby se chlapeček postavil na nohy a konečně začal chodit.

Jenže měsíční pobyt se speciální terapií stojí zhruba 46 tisíc korun. Je to nadstandardní, specializovaná péče, kterou odborně vyškolený fyzioterapeut provádí s pacientem tři hodiny denně po celou dobu pobytu. Od zaměstnanců O2 dostali 12 tisíc a stále jim, jak napsala Nikola, Šimonova sestra, na sociální síti Facebook, 30 tisíc korun schází. Právě ty jim chce společnost Rekultivace věnovat.