Když jsem jedné své kolegyni, učitelce z hudební školy, nahlédl do poznámek, měla u jejího jména napsáno velkým písmem SUPER. Zpěvačka o několik desítek minut později převzala první cenu.

Do pátečního finále soutěže, které byl Ústecký deník parterem, postoupilo osm talentů, respektive 10, protože dvakrát se jednalo o dvojice. Jeden z účinkujících nedorazil, tak nakonec diváci a porota viděli krom doprovodného programu sedm vystoupení.

Až na výjimky soutěžící zpívali.

Vítězka soutěže si zvolila pro většinu lidí neznámou píseň holandské zpěvačky. Porotci se podivovali tomu, že ji zpívá s kytarou, nikoli na nahranou hudbu, což je prý jednodušší.

„Podle mne je to takhle hezčí," prozradila dívka.

Doslova uchvátila i zpěvačku Olgu Lounovou, která byla v čele poroty. „Jeďte do Prahy a přihlaste se do nějaké velké celostátní soutěže," radila dívce, která nevyloučila, že to udělá. Zpěvačka se domnívá, že pokud si v soutěži udrží svůj charakter, mohla by dosáhnout úspěchu.

Ale i další vystoupení soutěžících byla velmi povedená. Třináctiletý Richard Remeš například vystoupil s klávesami a zahrál tři skladby, které sám složil. Přitom předvedl výkon showmana. Nakonec prozradil, že má jen hudbu, nikoli texty.

„Spolupráci se zpěvačkou jsem zkusil, ale nějak to nedopadlo," uvedl.

Soutěžícím se nevyhnuly ani drobné nehody. Nejvíce na ni doplatila nejmladší z nich, sedmiletá Kateřina Lipčáková. Když zarecitovala báseň a zahrála na flétnu, chtěla ještě tančit. Ale zvukař neměl správnou hudbu.

„Tancuji na Dádu Patrasovu," zoufala si dívka.

Tanec nakonec předvedla později.