Od 28. do 30. srpna se na zaplněném náměstí vystřídá celkem 132 šestičlenných týmů z celé republiky. V sázce je titul nejvšestrannější sportovní šestky pod sluncem.

Konec prázdnin patří už několik let v Doksech sportovním nadšencům.Plný stav

Ředitel sympatické akce Jaroslav Novák už dlouho hlásí plný stav. Dvanáctý ročník přivítá tradičně i několik týmů z našeho města. Borci z Tisé se omluvili, ale ve hře jsou další.

Dobětické Lentilky hlásí standardní sestavu, lyžaři SPK Sever budou postrádat svou krasavici, ale patřit budou opět mezi favority. Na seznamu sportů můžete najít beach volejbal, biatlon, cyklistiku, bungee running, horolezeckou stěnu, kolečkové brusle, jungle creek, fotbálek, kuželky, lukostřelbu, nohejbal, orientační běh, plavání, rafty, stolní tenis, tenis, vodácký trenažer. Žádná procházka růžovým sadem!

Skvělá podívaná

„Pokud budete mít náhodou cestu kolem, zastavte se. Je to fantastická podívaná. Pro nás je to sedmý ročník, ale jestli to bude šťastná sedmička, se ještě neví. Naše Lenka má už termín porodu, nepojede. V týmu ji zastoupí Linda Kaňková, mladičká lyžařská naděje. Zrovna jsme se vrátili z Vysokých Tater, kde jsme pilovali formu. Natrénováno máme, záležet bude hodně na losování soupeřů," prohlásil kapitán lyžařského seskupení Jiří Matoušek.

Možná, že se v tom mraveništi sportovců na poslední chvíli objeví další ústecký tým, ale Lentilky jedou určitě.

„V loňském roce jsem měl hrozný pád na kole. Pro letošní závod cyklistických šílenců jsem si pořídil nový stroj, nehodlám ho tam někde položit do písku. Jdeme si to hlavně užít, spoléhám na vyrovnanost týmu a podporu skvělých diváků," prohlásil Petr Hoskovský z Dobětic.

Konec prázdnin patří už několik let v Doksech sportovním nadšencům.

EUROHRY DOKSY 28. - 30. 8. 2015Charakteristika: otevřený sportovní víceboj šestičlenných družstev. Sporty: beach volejbal, biatlon, bungee running, cyklistika, horolezecká stěna, jungle creek, koleč. brusle, kopaná, kuželky, lukostřelba, nohejbal, orientační běh, plavání, rafty, stolní tenis, tenis, veslařský trenažer.