Šifaldovce v Chabařovicích všichni znají, antukový ovál je jejich druhý domov. Celá republika jim závidí mládežnický potěr, ani Praha, Pardubice, Slaný nemá na soupisce tolik šikovných kluků. Závěr roku je však opravdu překvapil!

„V průběhu září jsme obdrželi dopis od Jana Šťovíčka z Autoklubu ČR, který chválil Filipa za výkonnost v letošním roce. Kluk byl skutečně dobrý, odjel 22 závodů u nás, šest závodů v Polsku, kde pěkně proháněl starší borce. Koncem října přišel další dopis od generálního sekretáře Federace motocyklového sportu Karla Nauše, který nás zval na VII. výroční konferenci Autoklubu ČR do Prahy," říká Jiřina Šifaldová z Chabařovic.

Ocenění:Štěpán Zuda (silniční závody motocyklů)
Filip Šifalda (plochá dráha)
Petr Polák (motokros)
Martin Kadlečík ( autokros)
Barbara Čepková (autokros)
Jan Pícha (karting)

Během slavnostního jednání obdrželo v sobotu šest mladých sportovců zvláštní cenu I. viceprezidenta Autoklubu ČR za rok 2013.

„Leskly se mi oči dojetím, když zaznělo jeho jméno v přeplněném sále, kde to bylo samý mramor, plyš a sportovní trofeje. Křišťálovou cenu s věnováním dostal jako druhý v pořadí, následoval slavnostní oběd a potom převzal ještě zlatý pohár. Filip je totiž vicemistr ČR na krátké ploché dráze do 125 ccm a vítěz seriálu Speedway mini Capu pro rok 2013. Finanční prémie 20 tisíc korun mne šokovala, to jsem skutečně nečekala," přiznává Jiřina Šifaldová.

Filip se jenom usmíval, ukázal ještě fotku s několika legendami ploché dráhy a už spěchal za babičkou. „Ve škole to už také vědí, příští rok to bude pěkná zabíračka," utrousil jakoby náhodou a zmizel ve dveřích. Šikovných mladých sportovců tu máme dost, potřebují více reklamy, dobré sponzory a hlavně své diváky. Plochá dráha v Chabařovicích měla a stále má co ukazovat, Filip je toho příkladem.