Zatímco na jedné straně několik dělníků demontuje stará okna, o kus dál už je postavena nová obvodová zeď, uvnitř jsou nové příčky, v podzemí probíhá hluboký výkop a zedníci nahazují strop.

U velkého i dětského bazénu burácejí sbíječky, chlapi okraje připravují na montáž ocelových van bazénů.

Nerezové bazény

„Velký i malý bazén budou z nerezu. Musíme připravit stěny na montáž ocelových plechů, ze kterých budou postupně oba bazény svařeny," vysvětlil stavbyvedoucí Metrostavu Radek Zeman.

Umístění bazénů se nijak nemění. U velkého bazénu bude dodržen přesný padesátimetrový rozměr a sklon bude pozvolný, zmizí tedy zlom před hlubokou částí bazénu.

Na původním dně velkého bazénu bude vrstva jemného štěrku, do kterého nerezová vana pevně dosedne a štěrk vyrovná její případné pohyby.

Postup prací podléhá přísnému monitoringu, mimo jiné při pravidelných kontrolních dnech. „Jsme asi v pětině stavby, zatím nemáme žádný skluz. Občas narazíme na nějaké komplikace, ale to se při rekonstrukcích starších objektů stává," poznamenal stavbyvedoucí.

Přístup Metrostavu hodnotí pozitivně radní pro investice Pavel Štěpař (ANO 2011). „Stavba pokračuje podle harmonogramu," uvedl.

Jak dodal, některé komplikace vznikly už při stavbě haly.

„Stavba byla budována v tehdejší akci Z a až po odkrytí některých konstrukcí je nutno přistoupit k jinému řešení, než se předpokládalo. Přijali jsme například opatření pro záchranu skleněné mozaiky u dětského bazénu či řešení odvodňovacích žlabů ochozů bazénů," vysvětlil Štěpař.

Nejasnosti projektu

Projektová dokumentace podle něj vykazuje nejasnosti a neúplnosti. „Chceme je řešit, ale komunikativnost generálního projektanta není na takové úrovni, jak bych si představoval," doplnil Štěpař.

Rekonstrukce začala v červenci 2014 a má být dokončena letos na podzim. Pro veřejnost se hala otevře zřejmě počátkem roku 2016.

Na stavbu získalo město dotaci z Evropských fondů. Z celkové částky 265 milionů korun činí dotace 54 procent.

Firma Metrostav získala zakázku v elektronické aukci. Nabídla cenu 207 milionů korun.