Trasa je mimo jiné vhodná také pro rodiny s dětmi, které se na lyžích teprve učí nebo si na nich ještě nejsou úplně jisté. Od pondělí do pátku je vlek otevřen od 9 do 16 hodin. Večerní lyžování je od 17 do 20 hodin. Po domluvě provozovatelé nabízejí lyžařské kurzy. Příští sobotu sjezdovku navíc ovládne tradiční Rej masek.

„Chystáme ho pro děti i rodiče. Od 14 hodin, kdo přijde k nám na sjezdovku v masce, bude mít vstup zdarma. Na konci vyhodnotíme ty nejoriginálnější kostýmy," popsal Martin Bauer, jeden z pořádajících.

Provoz na všech svazích kromě Slalomáku spustila i Zadní Telnice. „„Napadlo asi půl metru sněhu, navíc ještě dosněžujeme. Pokud nám počasí nadále bude přát, rádi bychom Slalomák otevřeli příští týden," řekl jeden z provozovatelů Jindřich Holinger.

DO MALEČOVA NEBO NA BOUŘŇÁK

Lidé z Ústecka mohou vyrazit lyžovat i do Malečova, který leží zhruba 9 kilometrů od Ústí nad Labem nebo třeba na Bouřňák na Teplicku. Ten dnes spustí všechny sjezdové tratě. Více o lyžování na Teplicku čtěte zde: Bouřňák a Komárka jedou. Vlekaři čekají o víkendu nápor lyžařů

Provoz rozšiřují i níže položené areály. Na začátku týdne se rozjel areál v Horním Podluží na Děčínsku, který kromě denního nabízí i noční lyžování. Až 50 cm sněhu leží i na sjezdovkách v Alšovce na Chomutovsku. Další užitečné informace: Lyžařské areály v Ústeckém kraji rozšířily provoz, pomohlo sněžení