Vztek a rozčílení. To vyvolali v mnoha lidech zloději, kteří sprostě v noci na pondělí okradli děti v ústeckém Klokánku o zahradní nábytek. Hodně lidí ale hyenismus vyburcoval k okamžité pomoci. Jen co v Ústeckém deníku vyšel v úterý článek o krádeži, v Klokánku začaly zvonit telefony. Ozývají se lidé a firmy. Chtějí dětem udělat radost a pomoci Klokánku.

„Hned ráno volala starší paní a chtěla naše číslo účtu. Zeptala jsem se ji na jméno, abychom jí mohli pořádně poděkovat a děti namalovat aspoň obrázek, ale nechtěla ho prozradit. Prý to není důležité. Hlavní je, aby děti měly peníze a mohly si něco koupit. Tím mě úplně dostala," popisuje ředitelka Klokánku Daniela Brníková.

Psali jsme: Hyeny v noci okradly děti z Klokánku

Děti přijdou často do Klokánku jen tak, jak jsou. Třeba i bez bot. Proto je pak každá věc i maličkost pro ně zázrakem a jsou za ně upřímně vděční. Tohle si zloději, kteří si vyhlédli jejich zahradní nábytek, neuvědomují. Naštěstí nejsou všichni lhostejní jako oni.

„Ozval se nám také manželský pár, že by chtěli dětem koupit nový zahradní nábytek. Je to neuvěřitelné, jsme nadšení a děti se hrozně těší," má radost Daniela Brníková.

Pokud by lidské hyeny měly opět zálusk na hezký zahradní nábytek, tak tentokrát tvrdě narazí. Známý ústecký fotograf leteckých snímků Ústí Leoš Kukačka se totiž rozhodl, že jeho firma v Klokánku nainstaluje zadarmo kamery.

K tématu můžete diskutovat na našem Facebooku.

„Zprávu jsem si přečetl v Ústeckém deníku a velice mě to pobouřilo. Děti v Klokánku pravidelně podporujeme a přišlo nám líto, že je takhle někdo sprostě okradl. Rozhodli jsme se proto, že tam dáme zdarma kamery, aby děti byly v bezpečí," říká Leoš Kukačka. „Už jsme si byli prohlédnout objekt a někdy v příštím týdnu bychom přišli kamery zprovoznit," dodává Leoš Kukačka.

Lidé bouřlivě debatovali i na Facebooku

„V Krásňáku mě to nepřekvapuje. Šokuje mě, že zařízení, jako je Klokánek, nemá žádné kamerové systémy nebo prevenci proti zlodějům. Ale za to může asi spíš stát." Lukáš

„Kdyby naši zákonodárci konečně uzákonili spravedlivé zákony a tresty, tak by se tolik nekradlo." Jaroslav

„Proč se tohle jinde nestává, že by špatná práce zákonodárců?" Daniela

„Na té Vyhlídce je to čím dál tím horší a horší. Stydím se za to, kde bydlím." Martin

„Usekala bych jim ruce, šmejdům." Simona

„Neštítí se už prostě ničeho, hyeny. Nemělo by se už sakra něco změnit?" e-Hana