„Už zítra ve volném výběru Vědecké knihovny UJEP od 15:30 do 17 hodin pořádáme první předvánoční skládání mnohostěnů na téma Origami vánoční ozdoby," zve mluvčí univerzity Jana Šiková s tím, že ve stejném čase se setkání uskuteční ještě i 13. prosince.

Ve čtvrtek univerzita v 11:00 hodin rozsvítí před budovou rektorátu v kampusu svůj vánoční stromek. U čerstvě zasazené jedličky zazpívají sbory z mezinárodního projektu Viva la vida. Chybět nebude Nona, Mozartovy děti či smyčcový orchestr Kateřiny Lesákové.

Důležité datum pro pedagogickou fakultu je zase 13. prosinec. Od 11:00 hodin na schodech mezi prvním a druhým patrem fakulty si studenti, učitelé a veřejnost zazpívají Rybovku spolu se sbory katedry hudební výchovy.

RYBOVKA JE TRADICE

„Rybovka je již tradiční akce naší fakulty, kterou mám spojenou s Vánocemi a svařákem, který se u ní podává. Je to velmi milé setkání svědčící o fakultní sounáležitosti jak akademiků, tak studentů. A díky tomu už taky skoro znám text této mše," říká děkan Pedagogické fakulty UJEP Pavel Doulík.

Česká mše vánoční se rozezní také 19. prosince od 19:00 hodin v kostele svatého Floriána v Krásném Březně, kde vystoupí Chorea Academica, akademický sbor, který se před nedávnem vrátil z koncertního turné po Mexiku.

Na vánoční oslavy se připravuje 21. prosince také Gymnázium Jateční, a to s akcí Vánoční dárek. „Koncert k 20. výročí pořádání koncertů naší školy zazní v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Začínáme od 19 hodin," uvedla učitelka hudební výchovy Jana Ivanová.

Program vánočních akcí ústecké UJEP 3. 12. Pohádkové Vánoce Kostelní náměstí, OC Forum. Od 16:00 vystoupí Ústecký dětský sbor UJEP.
8. 12. Den s UJEP na Kostelním náměstí.
11. 12. Vánoční koncert Ústeckého dětského sboru UJEP v 17:00 h v Severočeském divadle Ústí.
12. 12. v 18:00 h Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v podání sboru Chorea Academica a jeho hostů v kostele v Libochovanech.
13. 12. v 11:00 h Rybovka na pedagogické fakultě, od 19 hodin vystoupí Ústecký dětský sbor UJEP také na akci Vánoční hvězdy Vladimíra Hrona v Kulturním domě v Ústí.
14. 12. od 10:00 h Vánoční trhy FSE v Moskevské ulici.