V loňském červenci se jimi zabývala rada města. „Městský obvod Ústí nad Labem Střekov má zájem o zprovoznění veřejných záchodků u mostu Dr. Edvarda Beneše, které by byly využívány při akcích konaných na Střekovském nábřeží. Proto radní schválili převod stavby bývalých veřejných záchodků do svěřeného majetku městského obvodu," informovala tehdy mluvčí města Romana Macová.

Viktor Malinkovič, který je od února místostarostou obvodní radnice, k tomu uvedl: „Ano, záchodky byly obvodu převedeny, rada obvodu o převodu jednala 18. srpna, ale materiál byl stažen. Od té doby se neděje nic a vzhledem ke stavu objektu by jeho obnova znamenala velkou investici včetně splnění podmínek řady orgánů," sdělil Viktor Malinkovič.

PŘEVOD MAJETKU ZŮSTAL VE VZDUCHU

Místo, kde se konají kulturní a společenské akce bez záchodků nezůstalo, jsou tu postaveny dvě mobilní WC, kde si mohou ulevit účastníci programu tzv. Boxu.

„Naším cílem bylo opravit záchodky a zprovoznit je především pro účastníky různých akcí, které se na Střekovském nábřeží konají. Byl to jeden z řady námětů, které se na Střekově nabízejí k realizaci. Bohužel se to nedotáhlo do konce. Převod majetku zůstal jaksi ve vzduchu, protože tím, že to rada obvodu neprojednala, se objekt zřejmě nestal majetkem Střekova. Pak přišly změny ve vedení obvodu a v současné situaci, kdy jsme v opozici, nemáme šanci věc ovlivnit," uvedl bývalý místostarosta Jiří Němeček (PRO!Ústí).

Jak dodal, možnost obnovy záchodků nezatracuje. „Měli jsme určitou představu, jak to realizovat, je možné, že se ještě najde prostor pro nějaké řešení," věří Jiří Němeček.