„Ankety se zúčastnilo 112 hlasujících, kteří ocenili prakticky stejné návrhy jako odborná porota, ale v jiném pořadí. Zvítězil návrh číslo 4 od skupiny autorů Štěpán Kotous, Miroslav Kouba a Jiří Kugl," informovala mluvčí města Romana Macová.

Dost jiných starostí

Tento návrh získal od odborné poroty mimořádnou cenu mimo pořadí. Také návrhy zařazené veřejností na druhé a třetí místo uspěly u odborné poroty. Návrh č. 17 autorů Martin Prokš a Filip Kotlář byl na děleném prvním místě a návrh č. 3 autorů Alvaro Garcia Mendive a. Jiří Kudlička zařadila odborná porota na třetí místo.

„Výsledky architektonické soutěže jsou zajímavé, ale jsem realista a vím, že město má dost jiných starostí. Určitě je dobře chtít realizovat to nejlepší, ale zároveň je třeba mít na to prostředky," poznamenal starosta obvodní radnice město Kamil Hýbner (ANO 2011) k zatím nejisté realizaci některého z návrhů.

„Soutěž vyvolala značný zájem účastníků, odborníků i laické veřejnosti a objevila se v ní řada zajímavých nápadů. Bylo by škoda je nevyužít a nerealizovat. Nejde přece o velký prostor a investice by nemusela být vysoká. Výsledkem by mohla být proměna frekventované části města, která Ústí nad Labem zatím příliš nezdobí," řekl iniciátor soutěže zastupitel Pavel Dlouhý (ČSSD).