První otázka nemůže být jiná, než co budete dělat, až nebudete primátorem?
Bezprostředně po předání funkce si chci odpočinout a poté se vrátím zpět do oblasti, které rozumím a kterou znám, tedy korporátní finance.

S koncem něčeho člověk vždy rekapituluje, co se povedlo a co ne, co mohl udělat jinak. S čím jste vy osobně nejvíc spokojený?
Ačkoliv jsem přebíral město s velkými dluhy, s rozprodaným majetkem, na konci dotačního období a v době celosvětové hospodářské krize, jsem rád, že všechny jeho služby byly zachovány a zvýšila se i jejich kvalita. Nejvíc si cením toho, že se mi podařilo o stovky milionů korun snížit celkový dluh města, který tehdy převyšoval 1,5 miliardy korun, a znovu obnovit důvěru finančních institucí v naše město. Myslím, že se povedlo maximum možného. Zrekonstruoval se Městský stadion, do mateřských a základních škol jsme investovali desítky milionů korun, další miliony šly do sociální oblasti, hlavně do pečovatelské služby a do domovů pro seniory, zmodernizovali jsme vybavení městské policie a rozšířili počet služeben, zahájili jsme velké opravy bazénů či modernizaci MHD. Ale také se třeba povedlo založit novou tradici ve městě ústecký půlmaraton. Osobně jsem rád, že se mi podařilo přesvědčit zastupitele, aby se neprodal podíl města v Tepelném hospodářství města Ústí nad Labem. Díky tomu má vedení města i v budoucnu možnost kontrolovat cenu tepla.

A co máte v kolonce minusů?
Navzdory tomu, že jsem za uplynulé čtyři roky vyvinul značné úsilí a mnohokrát jsem inicioval řadu jednání s postupně měnícími se ministry dopravy, jsem roztrpčený z toho, že dokončení dálnice D8 je stále v nedohlednu. A nic na tom nemění ani zvýšená pozornost všech institucí a investice do dopravních opatření, včetně té naší ve Vaňově, která byla díky našemu úsilí realizována na příjezdové silnici z Lovosic.