Letošní zima se povedla, kousek od Ústí nad Labem to vypadá jako v pohádkách pana Lady. Kolem rybníka Kačák jsou pořádné závěje, ledová plocha je připravena pro drsné hokejisty, výhled z hospůdky směrem ke skalám nemá chybu.

Kousek dál je malý lyžařský areál, kam se chystají o víkendu především školáci. Vlek není dlouhý, ale sněhové podmínky jsou tady solidní. V autobuse jsem potkal několik zkušených běžkařů, pochvalovali si výlet z Rájce přes Sněžník do Tisé.

„Vyšlo nám především počasí. V lese to byla skutečně nádhera. Nevím, kolik jsme toho urazili, několikrát jsme odpočívali na trase, chvilku i v hospodě. Překvapil mne zájem od sousedů, určitě tam bylo víc Němců než našich," povídal pan Zdeněk ze Střekova a už plánoval, kdy se sem vrátí:

„Doufám, že sníh ještě chvilku vydrží, chtěl bych pozvat na čerstvý vzduch syna. Bydlí v Praze a tam si běžky sotva užije. O víkendu tu určitě bude rušno, naplánuji to na pátek a zkusíme i rozhlednu na Sněžníku. Tam jsem v zimě ještě nebyl," prozradil ochotně.

Tisá je zkrátka krásná i v zimě.