Vybuduje ho coby součást rekonstrukce magistrátní budovy v místě dnešní jídelny. „Řidičské průkazy vydávají úředníci u dvou přepážek. Lidé čekají na chodbě, což neodpovídá moderním komfortním standardům. Centrum by to mělo opravdu výrazně zlepšit," potvrdila primátorka Ústí Věra Nechybová (UFO).

Město si podle ní pro vybudování přepážkového centra vybralo jídelnu, jelikož se mu nepodařilo ji pronajmout poté, co původní nájemce ukončil provoz kuchyně. S nápadem v zásadě souhlasí i opozice.

Ilustrační foto.
„Kolejdědkové“ na vrátnici zůstanou, zdraží se nájemné

„Většina upřednostňuje stále osobní kontakt s úředníky. Původně jsem navrhoval kvůli tomu koupit budovu bývalé banky na Mírovém náměstí, ale toto je zajímavé," řekl Martin Hausenblas (Pro! Ústí).

O PĚT MILIONŮ MÉNĚ

Zároveň by se ale podle něj měl magistrát postupně napojit na online služby a databáze. Jako příklad uvedl model z Austrálie, kde na bločku s pokutou najdete webovou stránku, kde ji lze zaplatit platební kartou.

Ústečanům se myšlenka centra docela zamlouvá. „Je pravda, že se to zlepšilo, ale je to rozstrkané po celém magistrátu a čekáte někdy i půl hodiny," zlobil se senior František Dvořák.

Vedení Ústí původně počítalo, že do vybudování centra vloží o pět milionů víc. Jenže zastupitelé během svého zasedání minulou středu peníze poslali i na opravy klubových prostor fotbalového oddílu v Mojžíři a částku pokrátili.

Ilustrační foto
O řidičský průkaz si lidé budou moci zažádat i mimo bydliště

„Počítali jsme i s novým vybavením, ale asi budeme muset použít, co už máme. Následovat bude vyhlášení výběrového řízení na projektanta a poté na zhotovitele. Rádi bychom začali už letos," dodala primátorka.

Přepážkové centrumO moderním přepážkovém centru hovořilo ústecké vedení už před zhruba osmi lety (tehdy za ODS). Původně mělo vzniknout v přízemí dodnes nepostavené kancelářské budovy na Bloku 004. Zatím je tu jen stavební jáma.