„Velká meditační cesta do Egypta vlastně kopíruje moji knihu,“ přiblížil plán cesty absolvent FAMU Miloš Matula.

„Kromě Achnatonova města Achetatonu (dnešní Tell el-Amarna) navštívíme chrámy v Abydosu a Dendeře, zavítáme i do chrámu na Nilu v Esně, který turisté míjejí také zde zastavuje jen jediný parník během stovek plaveb týdně. Ale navštívíme i chrám Kalábša na Asuánu i pyramidy v Dašúru či Abusíru, ruiny paláce Malkata či Ramesseum. Kromě těchto výjimečných destinací nemůžeme minout turisticky atraktivní lokality Káhiru a Gízu, Sakkáru, Luxor s chrámy Karnak a Luxor, Údolí králů i královen, plavbu po Nilu s návštěvou chrámů Edfu či Kom Ombo, Asuán a chrámy Abú Simbel. Velice atraktivní bude pro účastníky privátní meditace ve Velké (Chufu/Cheopsově) pyramidě v Gíze,“ uvedl Miloš Matula.

Matula je filmovým a hudebním producentem, žurnalistou a reklamním specialistou. Dlouhá léta se zabývá alternativní medicínou a meditací, kterou rovněž učí na svých seminářích v ČR i v zahraničí. Od útlého věku se zajímá o starověký Egypt a tento koníček vyústil v téměř dvacetileté studium „amarnského období“ v Egyptě tedy doby vlády faraona Achnatona a jeho manželky Nefertiti.

Po stopách bohů a faraonů Slunce

Termín: 9. 24. dubna 2012

Dny, lokalita: 1, Káhira. 2-4, Asuán a okolí. 5-7, Plavba parníkem po Nilu. 8-12, Luxor Dendera Abydos Esna Achetaton/Amarna. 13-16, Káhira a okolí.

Cena (v dvoulůžkovém pokoji): 39 300,- Kč + mezinárodní letenka (např. Praha - Káhira, Bratislava - Káhira, Vídeň - Káhira apod.) v ceně +- 10.000,- Kč.  Více na: milosmatula.cz