V improvizovaném depu stálo devět rámových vozidel různých značek a stejný počet odstrojených vozidel bez rámu. Žlutý trabant s číslem 41 obdivovali snad všichni nejen z nostalgické vzpomínky, ale především pro jeho řidiče (řidičku).

Osmnáctiletá drobná dívenka pěkně zatápěla drsným chlapákům a ti ji nikterak nešetřili. Po závodech byl trabantík samý šrám a boule. Závěrečné finále, kde na úzké trati startovalo šest aut, nadchlo snad každého diváka. Škoda, že nikým nechtěná bramborová medaile připadla na Denisu Pappovou, která byla ozdobou závodů.

„Terénní závody jezdím něco přes rok. Vyhrála jsem čtyři rozjížďky a potom se autíčku moc nechtělo. Ve finále jsem doplatila na tlačenici v zatáčce. Kluci se do mě pustili a já nemohla ven z toho vášnivého sevření. Chtěla jsem na bednu, ale oni také. Byli drsnější," konstatovala závodnice.

Místní pořadatelé v červnu založili oficiální Rallycross club Ústí n. L. Stejně jako chabařovická plochá dráha žijí automobiloví fandové z nadšení několika jedinců. Další kolo seriálu se jede v Chabařovicích 15. září.

Zpracoval Miroslav Vlach