Magistrát chce vyhlásit výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace. Tu chtějí mít radní hotovou ještě letos. Vyčlení na ni pět milionů korun. Opravu venkovního areálu chce magistrát zařadit do plánu prioritních projektů.

Rekonstrukce může stát až 50 milionů

„Na základě výstupů z projektové dokumentace budeme schopni říci, na kolik finančních prostředků může rekonstrukce areálu vyjít," sdělila primátorka Věra Nechybová.

Prvotní odhady mluví o částce ve výši kolem 40 až 50 miliónů korun. „Odpovídá to našim předběžným odhadům s tím, že konfigurace terénu navíc přímo volá po umístění menšího tobogánu, případně skluzavky a hracích ploch pro děti," poznamenal ředitel Městských služeb Ústí Miroslav Harciník.

Pro radní je oprava venkovních bazénů prioritou. „Máme tady pouze koupaliště v Brné. Abychom vyšli vstříc občanům tohoto města, chceme venkovní areál zrekonstruovat celý a co nejdříve," řekla radní Yveta Tomková.

Termíny ovšem prozatím zůstávají nejisté. „S rekonstrukcí samozřejmě počítáme, konkrétní datum ale říci ještě nejde," podotkl náměstek primátorky Pavel Dufek.

S ním souhlasí i primátorka. „Vnímáme, že jde o velký problém, který se dotýká obyvatel našeho města. Obávám se však, že v letošním roce k realizaci stavby nedojde. Kdyby to bylo příští rok, byli bychom rádi," sdělila Nechybová.

Plavecká hala zůstane otevřená

Jisté je tak jen to, že venkovní bazény zůstanou letos zavřené, po technické stránce jsou totiž nevyhovující. „Voda by se do nich sice dala pustit, ale bazény netěsní a docházelo by k obrovskému úbytku vody," uvedl již dříve vedoucí projektu plaveckého areálu Klíše Radek Zeman z Metrostavu.

Špatný stav venkovního areálu potvrzuje i Eva Šartnerová z odboru investic a územního plánování magistrátu. Podle ní bazény praskají a rozpadají se.

Vedení města tak nabídne alespoň několik alternativ, jak si návštěvníci budou moci léto na Klíši zpříjemnit. „Hala přes léto zůstává otevřená, včetně skokanského bazénu, venkovní terasy a sluneční pláže," dodala mluvčí magistrátu Romana Macová.