Důvodem je smlouva na provozování kiosků v areálu zoo. Spor pomalu zachází do osobní roviny.

Vyhodil syna ekonomky?

„Ekonomka Černá ukončila nájemci panu Havlíčkovi smlouvy na pronájmy občerstvení a obchůdku poté, co propustil jejího neschopného syna z funkce provozního v restauraci," líčil to jeden ze zaměstnanců zoo, který si přál kvůli obavám ze ztráty zaměstnání zůstat v anonymitě.

Havlíček musel propustit lidi z chráněné dílny, které zaměstnával. Oficiální důvod je, že zoo si bude stánky a obchůdek provozovat sama. Ovšem to z ekonomických důvodů před lety zahrada zrušila a právě Havlíček byl ten zachránce, který kiosky začal provozovat.

Jiří Havlíček uvedl, že zpráva je pravdivá. „Ale já nejsem z těch, kdo by to chtěl rozmazávat. Radši jsem se odvolal k panu primátorovi, ten během dvou dnů odpověděl, že všechno zůstane při starém, dokud nerozhodne nový ředitel jinak," poznamenal.

Nejdražší jídlo za 220 Kč

V Savaně se dá koupit hotovka za cenu kolem 80 korun, nejdražší je pstruh, panenka, nebo lososí steak kolem 220 korun. Restauratér Havlíček ovšem líčil, že provozuje jednu z největších chráněných dílen v Ústeckém kraji. V restauraci zaměstnává 15 tělesně postižených, v kioscích 10.

„Nebýt dotace z úřadu práce na tělesně postižené, které v restauraci a kioscích zaměstnávám, už by to pro mne bylo ekonomicky neúnosné a v Ústí bych to zabalil," řekl.

Na druhou stranu návštěvníci na zboží v kioscích dost nadávají.

„Ten sortiment za nic nestojí: Vysušené hranolky, stoletý párek, přeslazená zmrzlina z velkovýroby, starý chleba, gumový rohlík, kafe nejhorší kvality a navíc vše předražené," kritizovala jedna ze stálých návštěvníků zoo Kamila Pospíšilová.