Dubí - Britskému reportérovi se možná podařilo odhalit kuplíře. V reportáži CNN zaznělo: „Já nemám rád podrazy, já to tady znám, takže, když to bude klapat pořád, tak že by od nás šlo víc holek,“ řekl Zdeněk Olah, údajný kuplíř. Otázkou je, zda nepříliš vypovídající reportáž bude stačit jako důkaz. Ředitel dubských strážníků Tomáš Pykal si myslí, že by v dubských nevěstincích mohlo docházet k obchodům s děvčaty. A nejen v Love Story a ostatních dubských podnicích, ale v této oblasti podnikání vůbec.

Strážníci poznali dva údajné kuplíře z reportáže. Zdeněk Olah se sám pasoval na „údržbáře“ a dělal, že vlastně o ničem neví, že se nic neděje. Majitel nočního podniku Love Story Jaroslav Lokajíček uvedl, že Olah u něho v podniku podle potřeby dělá jednoduchou údržbu. „Znáte lidi, každý chce udělat ze sebe frajera. Myslím, že ani nevěděl, o co jde,“ dodal Lokajíček k tomu, co říkal Olah v nahrávce CNN. Pykal upřesnil, že oba muži z reportáže jsou známí tím, že se v nevěstinci často pohybují. „Musíme zjistit jejich totožnost a vypátrat je. Tvrzení, která v reportáži zazněla, prověříme,“ uvedl včera teplický policista Václav Woska.

Teplický státní zástupce Karel Jiruška se k reportáži CNN staví zdrženlivě. „Zatím jsme na tento problém nenarazili. Češky figurují v rámci prostituce v celé Evropě.

Že by u nás docházelo ke zprostředkovatelství v prostituci směrem do Evropy sice nelze vyloučit, ale ze znalosti místních pasáků si spíše myslím, že na to nemají,“ uvedl Jiruška. Dodal, že v Dubí a na bývalé slavné trase E55 již zůstaly víceméně zkrachovalé existence.

Podle policejního psychologa Josefa Kováříka je důležitá místní znalost lidí a souvislostí. „Lidé, kteří si chtějí vydělat nějaké peníze, slíbí všechno. Hlavní je udržet si kontakt se zájemcem.

Potom se uvidí, jestli vůbec z toho, co chce, něco jsou schopni zařídit,“ uvedl Kovářík.