Cesta do minulosti

Celou zimu spali, ale teď se opět probouzejí a těší se na první letošní zvědavce. O kom je řeč? Přece o těch největších zvířatech, jaká kdy svět spatřil. Největší dinosauří park leží nedaleko Ostravy a atrakcemi je doslova nabitý. Desítky ozvučených scén s robotickými modely dinosaurů nadchnou dospělé a nejvíc samozřejmě děti. Pokud mají vaše ratolesti pro strach uděláno, můžete s nimi místním DinoExpresem vyjet do míst, kam byste se sami pěšky báli.

Skanzen v Českém krasu

Pro kluky malé i velké, ale i pro jejich dámský doprovod budou po zimní sezoně od konce dubna opět otevřeny Solvayovy lomy. Při toulkách Českým krasem se jedná o příjemné zpestření výletu, na kterém se dozvíte, jak se kdysi v místních lomech těžilo. O řadu sbírkových předmětů, těžební stroje a důlní mechanizaci či dopravní prostředky tu není nouze. Stejně tak skvělá je i poutavá komentovaná prohlídka z úst místních nadšenců.

Dobrý den

Tak se jmenuje agentura, která už řadu let provozuje v Pelhřimově Muzeum rekordů a kuriozit. To je ve Střední Evropě jediné svého druhu a potěší všechny věkové generace. V pěti patrech Jihlavské brány je nashromážděno tolik zajímavých věcí, kolik jinde na světě nenajdete. Přijďte obdivovat na stovky největších, nejmenších, nejdelších, nejkratších exponátů a spoustu dalších, které mapují unikátní výkony českých i světových rekordmanů.

V archeoskanzenu v Modré se vrátíte o v čase o více než tisíc let, až do období Velké Moravy. Na vlastní oči tak uvidíte, jak tehdy naši předkové žili.
Tipy na jarní výlety s dětmi: Vydejte se na pohádkovou stezku či do Zeměráje

Vodní hrátky

Těsně za hranicí Prahy se nachází obec Čestlice známá aquaparkem, který ve třech velkých budovách soustřeďuje víc než deset tisíc metrů čtverečních zábavy. Je tu velké množství tobogánů, půl kilometru dlouhá řeka, potápěčské stanoviště nebo dětský koutek.

Království lesa

Za unikátním lesním hřištěm vyrazte na Lipno. Uprostřed šumavské přírody se u desítek atrakcí pobaví všechny generace návštěvníků. Oáza mezi stromy je zasvěcena hrám, dovádění a zdokonalování pohybových schopností a najdete tu nespočet prolézaček, lanových prvků, skluzavek a mnoho dalších herních prvků. Některé z nich vznikly přímo na míru tomuto nádhernému zákoutí šumavské přírody.

Expozice času

Jedinečné technické muzeum se nachází ve Šternberku. Jedná se o muzeum hodin z různých dob, od starověkých písečných a slunečních hodin až po nejmodernější atomové hodiny, které vypovídají o vnímání času a postoji lidí k němu v různých epochách. Vesmírný čas, zrod vesmíru a mnoho dalšího čeká na návštěvníky v neobvyklém muzeu.

Farmapark Soběhrdy

Areál se zvířaty z celého světa je skvělým cílem jak pro děti, tak pro dospělé. S klokany, pštrosy, ale i hospodářskými zvířaty budete v přímém kontaktu, takže je můžete pohladit, nebo dokonce nakrmit. Kromě zvířat je tu i řada atrakcí, díky kterým si pobyt na čerstvém vzduchu užijete po celý den.

všechny atrakce v Energylandii jsou přístupné na jednu vstupenku
Energylandia nedaleko českých hranic patří mezi nejlepší zábavní parky v Evropě

VIDA! science centrum

Zábavní vědecké centrum, kde se zábavnou formou dozvíte spoustu nového o světě kolem nás, najdete v Brně. V hravé expozici na vás čeká přes sto osmdesát exponátů. Rozpoutáte tornádo, vyzkoušíte si moderování počasí, projdete se obřím srdcem nebo odpálíte raketu. Doporučujeme navštívit představení s pokusy, napínavý 3D film o létání ptáků nebo Bastlírnu – místní dílnu, ve které můžete tvořit podle své fantazie.

Muzeum traktorů

Nejen traktory, ale i další zemědělská technika je k vidění v Chotouni. Vystaveno je tu na padesát historických traktorů a k vidění jsou i kombajny, čističky obilí či nákladní automobily. Na všechno si tu můžete sáhnout, a vzhledem k tomu, že většina exponátů je provozuschopná, není problém si vše i prakticky vyzkoušet.

Planetárium Brno

Turistům s dětmi snícími o letech do vesmíru doporučujeme navštívit Brno, kde se nachází hvězdárna a planetárium. Obdivovat tu můžete hvězdnou oblohu a dozvíte se fascinující fakta o vesmíru i vědě v pojetí, ve kterém se mísí zábava s učením. Speciálně pro děti tu pořádají pohádková představení s vesmírnými tělesy.