Možná i vy tak nějak dlouhodobě tápete, jak budete tentokrát svátky prožívat, co vařit, chystat, jak to zpestřit, aby to nebylo stejné jako každý rok. Zavřete oči a zkuste si to jen představit – místo obvyklého stereotypu a často i nudy tentokrát den plný zábavy a potěšení.

Cítíte to nadšení a nový příval energie? Tento den přímo vyzývá k hravosti a radosti. Udělejte si pohodu a relax, protože tentokrát nic vymýšlet nemusíte, udělali jsme to za vás a rovnou říkáme, držte si klobouky, bude to pořádná jízda. Udělejte si z tradičního dne naprosto netradiční gurmánský zážitek, na který rozhodně nikdy nezapomenete.

Připravte si originální čarodějnické pochoutky a užijte si nejen při přípravě jídel a při konzumaci lahůdek mnoho zábavy. Toto originální, výtečné, jednoduché Čarodějnické menu vás jednoduše dostane.

Prasklý vřed upálené čarodějnice
Ingredience:
1 konzerva rajčata krájená
200 g lasagní
1 střední červená řepa
½ střední cukety
1 střední cibule
1 polévková lžíce bazalkového pesta
bylinky (bazalka, oregáno, sůl, pepř)
2 polévkové lžíce zakysané smetany
2 polévkové lžíce parmezánu (nebo podobný sýr)

Postup přípravy:
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova, smícháme s rajčaty, nastrouhanou řepou a nastrouhanou cuketou. Přidáme bylinky, pesto a smetanu. Zamícháme v pěkně řídkou omáčku. Naskládáme do pekáčku hezky po vrstvách, končíme omáčkou a zasypeme strouhaným parmezánem. Pečeme v troubě na 180°C asi 40 minut, před koncem můžeme oddělat víko, aby se udělala krustička. Lze také opatrně zapéct v litinovém pekáčku na zavřeném grilu.

Recept - Prasklý vřed upálené čarodějniceRecept - Prasklý vřed upálené čarodějniceZdroj: Pavlína Podloučková

Osvěžující pavučinka mezi lesním ovocem
Ingredience:
3x smetana na vaření
želatina (1 plátek, nebo sáček)
lesní ovoce dle chuti

Postup přípravy:
Smetanu povaříme s želatinou dle návodu, je dobré při míchání dobře rozšlehat. Nalijeme do vyšších sklenic, necháme vychladnout. Ovoce přidáme na studenou smetanu horké, při servírování se pěkně zamlží studené sklenice.

Žabí stehýnka s hadími ocásky
Ingredience:
400 g hovězího masa
1 větší cibule
česnek
řepkový olej
400 g mraženého hrášku
2 vejce
celozrnná mouka nebo hraška
sůl a pepř

Postup přípravy:
Hovězí maso nakrájíme po vláknech na dlouhé nudličky. Osmahneme nakrájenou cibulku, orestujeme zprudka maso. Přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou (jen, aby se to trošku ponořilo) a na velmi mírném výkonu (sotva bublá) vaříme do změknutí masa. Kontrolujeme v hrnci vodu, popřípadě přilíváme. Můžeme dolévat i pivem, červeným vínem (vždy ale nechat dobře vyvařit). Hrášek zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut odstát. Přecedíme, hrášek rozmixujeme a smícháme s vejcem, moukou, kořením na husté těsto. Pokud chceme mít pěknou strukturu, část hrášku nerozmixujeme a přidáme v celku. Pomocí lžíce vytvoříme stehýnka a házíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 2 – 3 minuty.

Stěrka z přejetých žab a čarodějnických bulv
Ingredience:
1 avokádo
5 cherry rajčátek
1 menší cibule
1 balení sýru Gervais
sůl
pepř
pečivo
zelenina

Postup přípravy:
Avokádo bez slupky a pecky smícháme se sýrem, velmi nadrobno nakrájenou cibulí, nadrobno nakrájenými rajčátky. Vše řádně rozmícháme. Možno dochutit solí, pepřem. Mažeme na pečivo, můžeme dozdobit kousky zeleniny. 

Recept - Stěrka z přejetých žab a čarodějnických bulvRecept - Stěrka z přejetých žab a čarodějnických bulvZdroj: Pavlína Podloučková

Recepty pro vás připravila Pavlína Podloučková