Byl to nápad Doležalových. Koronavirus zlikvidoval oslavy, ale letuška Irina se stejně těší na léto. Na hranicích byl ve středu 3. června klid, jen chalupáři měli napilno. Na tento výlet doporučuji raději zelený autobus, než naleštěnou Škodovku. V Tisé jsem napočítal pět hospůdek, v Petrovicích jich bude ještě víc. Zlevněná jízdenka pro dříve narozené přijde na deset korun od divadla. Krásný kostel je nejen v Libouchci, ale také v Tisé. Ten v Petrovicích má dokonce skleněnou střechu. 

Cvičení ústeckých strážníků na Miladě
Záchrana tonoucího i trénink na člunu. Strážníci cvičili na Miladě

"Na tomto místě byla v roce 1993 malá tržnice. Tenkrát mi jeden pán ukázal výstřižek z novin, kde byl krátký inzerát o prodeji dopravního letadla. Já ani táta nejsme žádní fandové do letadel, prostě se nám zamlouval ten podnikatelský záměr, použít vyřazené letadlo jako restauraci. Kontaktovali jsme majitele v Toužimi u Karlových Varů, potom došlo na nutnou administrativu a složitý přesun na speciálním podvozku. Všechno byla vlastně velká náhoda. Letadlo bylo používáno v Toužimi jako herna a bufet, problém byl s pozemkem. Historii letadla TU - 104 si můžete v restauraci nastudovat u jídelního lístku. Pokud vím, tak podobný záměr realizovali v Brně, Olomouci, ve Slušovicích a v Hatích. Nevedeme si žádný přehled o návštěvě známých osobností, ale pár jich tu už bylo. Vzpomínám si třeba na zpěvačku Helenu Vondráčkovou. Přerušení provozu jsme využili na různé opravy. Předělávala se kuchyně, vyměňovaly schody. Doufám, že se už otevřou hranice. Turisté z Německa nám moc chybí," vysvětloval Patric Doležal a po chvilce se k němu přidal i jeho otec Petr Doležal. 

FK Ústí nad Labem - Vlašim, FNL 2019/2020
FOTO: Bezchybný debutant Plachý a konečně tři body. Arma se před derby naladila


Cestou ke kostelu sv. Mikuláše jsem potkal malou Alexandru, měla zrovna narozeniny (5) a tak se pochlubila  stavbou svého dědečka. Voňavé dřevo bylo poskládáno do zvláštních kuželů, dívenka mi hned ukázala, jakou má radost z pobytu u dědečka a babičky. Kousek dál jsem našel reklamu na casino, za plotem plastové sněhuláky, protipólem obrazu příhraniční obce byly stylové chalupy a nový chodník.