Autor legendárního Krále snů Sandmana či pohádkového hororu Coralina tu s velkou mírou nadsázky i fantazie a znalosti světových mytologií dokázal, že v Bozích lze snad vše. A to podobně, jako když o moc, peníze a vliv v USA soupeřily klany mafie.

Staří se s novými bohy poslední díl úspěšné komiksové série dohodli, že se setkají ve středu Ameriky, aby si předali tělo zabitého vůdce starých bohů; směřují tak k nevyhnutelné válce bohů. Lze se divit, že uprostřed jejich konfrontace uvízli lidé? Kdo jiný by mohl nám ostatním popsat, co se tady semlelo?

Máte rádi ledovou vodu? Popište své zážitky z otužování a klidně přidejte i nějakou fotografii.
FOTO: Otužování je radost a někdy i seznamka. Máte rádi ledovou vodu?

Bookem „Američtí bohové 3: Okamžik bouře“ vrcholí komiksová adaptace románu Neila Gaimana, ex novináře, autora povídek i úspěšných knih včetně kultovní městské fantasy z londýnské podzemky Nikdykde; Gaiman získal prestižní žánrová ocenění Hugo, Locus, World Fantasy, Nebula či Cenu Brama Stokera. Jak je to v dnešním světě všeobjímající zábavy běžné, podle  Amerických bohů vznikl populární TV seriál pro stanici Starz! Fanouškům komiksů přijde vhod informace, že titul zahrnuje sešity „Američtí bohové: Okamžik bouře č. 1–9.

Radek Strnad