„Navštívili jsme Obrazárnu starých mistrů ve Zwingeru. Někteří z nás tu byli vůbec poprvé, splnilo se nám tak dlouholeté přání vidět tuto unikátní výstavu,“ řekla Ústeckému deníku Růžena Petráková, zkušená výtvarnice a vedoucí zmíněného kroužku. Expozici si užil také Jiří Fidler: „Bylo to pro mě velice inspirativní nejen kvůli umění, ale také z hlediska křesťanských dějin, které umělci často malovali,“ liboval si

Podzimní výlet nás obohatil

Návštěva Drážďan byla přínosnou také pro členku kroužku seniorů Báru Prknovou. „Výlet do saské metropole nás obohatil. Nejen prohlídka sbírky umění ve Zwingeru, ale i krása, architektura a neopakovatelná atmosféra historického města. Dodalo nám to novou energii a inspiraci pro další tvorbu a radost ze života,“ je nadšená seniorka.

Výlet se odehrál za krásného podzimního počasí. „Spojen byl i s prohlídkou historické části města. Byl nevšedním zážitkem pro účastníky. Budou z něj čerpat pozitivní energii, ale také inspiraci pro svoji další tvorbu. Senioři kreslí každé úterý v ateliéru v Domě kultury v Ústí. Propůjčil nám ho Dům dětí a mládeže v Ústí nad Labem,“ doplnila Růžena Petráková.

Domecká: Těšíme se na výstavu plnou inspirací

Z autorských děl, ze zážitků a z inspirací z Drážďan slibuje výtvarný kroužek seniorů také výstavu. Pochlubí se na ní svými radostmi ze saské metropole. „Chtěli jsme se na výstavě dohodnout v Info středisku města Ústí v Paláci Zdar. Tam prý bude volno až napřesrok. Mohli bychom se zkusit oslovit ústeckou knihovnu či Muzeu města Ústí. Uvidíme, kde se to povede dříve,“ dodala Mirka Domecká, členka výtvarného kroužku seniorů.

Radek Strnad