„Je to aktualizované vydání úspěšného průvodce s pivními styly i pivovary. Kniha je ideálním dárkem pro muže. Ale ovšem nejen pro ně,“ shodují se autoři s 0lgou Formanovou ze Smart Press. Díky knize poznáte nové, často až netušené tváře tradičního českého nápoje. „Naučíte se tu vybírat a poznávat piva různých stylů i zemí, nacházet nejlepší z nich, vychutnávat si je. Seznámíte se tak s původními i s novými pivními styly, proniknete do základů párování piva i jídla,“ radí Smart Press.

Součástí inspirativního průvodce jsou praktické rady, jak vybrat správné pivní sklo a uspořádat ochutnávku. V kapitole Vařit s pivem je radost se nachází více než dvacet receptů, také Oříšky v pivním karamelu, Grilovaný hermelínový měšec, Pět ran pod pivní čepicí, Žába v díře s cibulovou čatní, Voňavé kuře na pivní plechovce či Smažená zelenina v pivním těstíčku. Láká na široké možnosti piva při úpravách masa, pečení chleba, grilování, u přípravách rychlých párty jídel, polévek i sladkých dezertů. Čtenář si užije pestrost pivní kultury od našich ležáků přes bavorský weizen, francký rauchbier, belgický gueuze, anglický bitter či stout po IPA z amerických craft pivovarů.

Těšit se tu lze na tyto kapitoly: „Vaříme s pivem: 22 receptů včetně fotografií, Vlastnosti piva • Zrození piva • Pivní styly • Kde poznáte naše české pivo • Ochutnáváme pivo • Párování piva a jídla.“ Kniha má 240 stran a přijde na 319 korun. 

Radek Strnad