Celovečerní film režisérek i scénáristek Ivany Šebestové a Kataríny Kerekesové doprovodí titulní píseň. Zpívá ji Sara Sandeva.

Napínavé dobrodružství dvou holčiček, co se spolu dívají na svět a prožívají dobrodružství všemi smysly, vyšlo i jako kniha u nakladatelství Slovart. Pojďte si s námi hrát! Plakát k filmu Mimi a Líza – Zahrada i vybrané ilustrace z knihy spojuje augmentová realita. Stačí si nainstalovat do chytrých telefonů či tabletů aplikaci Artvive, ta umí rozpohybovat a rozeznít zdánlivě statické vizuály.

Zdroj: Youtube

„A začnou zázraky, jako na plátnech kin v našem pohádkovém vyprávění, které spojují čtyři na sebe navazující příběhy: Kam zmizel stín?, Neviditelná ryba, Vanilkový den a Bublinkový vesmír,“ říká producentka Alena Vandasová. Proč jsme užili pro film Mimi a Líza tuto realitu, vysvětluje producent Martin Vandas: „Tato realita je jednoduchý způsob, jak pomocí aplikace Artvive oživit animací náš plakát či fotosku do kina; stačí zamířit chytrý telefon na náš plakát či knížku a oni „ožijí…“

V kině bude dětské novince předskakovat krátký animovaný film Lucie Sunkové Zuza v zahradách. Je úspěšný, probojoval se do letošního 72. ročníku Berlinale.

„Je to film o naději,“ řekla o snímku Mimi a Líza: Zahrada herečka Linda Rybová, která dabovala maminku malé Lízy. V dabingu potkala svého muže Davida Prachaře i Viktora Preisse, Arnošta Goldflama, Dagmar Peckovou, Lindou a Karolínou Křišťálovými i další. „Mimi i Lízu malí diváci znají z předchozího filmu Mimi a Líza: Záhada vánočního světla i jeho večerníčkové verze a z ilustrovaných knih. Vědí, že nevidomá plachá Mimi i nezbedná Líza jsou nejlepší kamarádky. Vše prožívají spolu, svět vnímají všemi smysly. V Zahradě se budou učit velkorysosti, toleranci i otevřenosti k světu. Igráček vyrobil postavičky Mimi a Lízy v limitované edici. Z každé jejich prodané figurky šlo 10,- Kč na podporu projektu Ukliďme Česko. A stejně jako u předchozího filmu „Mimi a Líza: Záhada vánočního světla“ tvůrci spolupracují s Nadačním fondem Českého rozhlasu Světluška, kdy část výtěžku ze vstupného jde na jeho podporu. Více na webu www.mimializa.cz.

Projekt podpořil slovenský Audiovizuální fond i Státní fond kinematografie. Partnery filmu jsou: Nadační fond Českého Rozhlasu Světluška, Ukliďme Česko, Igráček, Mateřídouška, Slovart i RTV.

Radek Strnad