Na začátku měsíce přijel za dětmi kamarád Cepík s druhým představením s názvem: Vše, co žije, vodu pije. Děti se zábavnou a hravou formou dozvěděly, jak je voda důležitá pro všechno živé na naší planetě. Na měsíc duben vyšly v letošním roce tradiční svátky jara, Velikonoce. Děti v Pomněnce je oslavily v projektovém dni Putování za velikonočním zajíčkem. Do školky přišly v nejrůznějších jarních a velikonočních maskách, na zahradě plnily velikonoční soutěže a disciplíny, od zajíčka dostaly sladkou odměnu a na závěr si užily velikonoční diskotéku. V souvislosti s Velikonocemi určitě stojí za zmínku účast dětí z naší MŠ v soutěži vyhlášené Magistrátem města Ústí nad Labem O nejhezčí velikonoční výrobek. Jak v MŠ, tak i doma s rodiči, děti vyrobily opravdu krásné dekorace.

V letošním roce se naše MŠ již podruhé zapojila do ekologické akce Kampaň obyčejného hrdinství. Děti, paní učitelky i rodiče se svou účastí snažili alespoň trochu přispět ke zlepšení životního prostředí.
V podzimním článku jsme poprvé zmiňovali „přírodní záhonek“, který vznikl na naší školní zahradě. Děti po zimě záhonek uklidily, odstranily podzimní plody a půdu na záhonku zkypřily. Do takto připraveného záhonu zasadily květiny, bylinky a skalničky, které poskytli někteří rodiče. Kromě sazenic zasely také semínka různých bylinek. Děti, měly z práce radost, bavila je, a snažily se být samostatné.

Závěr měsíce dubna, patřil v naší MŠ tradici pálení čarodějnic. Po dlouhé nucené přestávce se tato akce konala opět na školní zahradě, kde se mohli zúčastnit i rodiče dětí. Právě pro ně si děti připravily krátký program říkanek a písniček na čarodějnické téma. V závěru akce děti předaly dobrovolným hasičům papírové čarodějnice ke spálení do ohně a spolu s rodiči si opekly buřty. Věříme, že i další měsíce budou plné zajímavých a zábavných aktivit.

MŠ Pomněnka Ústí nad Labem