Do podobně složité životní role postavil mladý autor i Alexe Delvala hrdinu své knihy. Ač v jejím finále tvrdí „Nechtěl jsem psát autobiografii ani dokument, ale fikci s romaneskním příběhem“, čtenáři mezi řádky jistě najdou střípky ze života herecké legendy. Titul vydá nakladatelství Garamond, to se v ČR specializuje na francouzskou literaturu.

Alex Delval (18) sní, že bude hrát jako otec. Jenže dost je jinak. Když mu nabídnou roli, přijdou pochyby a jeho démoni ho doženou k alkoholu. Vypukne rvačka. Opona. Zas při vědomí se Alex ocitá tváří v tvář neznámému. Šedesát let, příjemný vzhled, psycholog. V hlubinách noci mezi nimi vznikne pouto. Alex se poprvé odváží poddat. Jak se stát sám sebou, když vyrůstal ve stínu mýtu? Jak překonat představu „syna někoho“, aby už převzal kontrolu nad svým osudem? Stojí tam otec a syn, láska a nenávist. A život před sebou…

V zahradách zámeckého parku ve Velkém Březně se objevují první poslové jara.
V zahradách zámeckého parku ve Velkém Březně se objevují první poslové jara

Alain-Fabien Delon (1994) je nejmladší syn Alaina Delona, legendy francouzské kinematografie; jeho matkou je dánská modelka Rosalie van Breemen. Fabien před časem na jejich adresu v rozhovoru řekl: „Má rodina byla peklo, rodiče mí nejhorší nepřátelé. Já nikdy neměl normální život. A asi nikdy nebudu mít.“ Profesně se prosadil ve světě modelingu, dostal pár hereckých šancí. Nejvýraznější byla role teenagera na útěku ve filmu Setkání po půlnoci.

Ve čtvrtek 18. března od 17.00 zvou pořadatelé na vysílání s osmi autory, jejichž knihy tvoří exkluzivní kolekci jarního Velkého knižního čtvrtku na Facebooku https://www.facebook.com/velkyctvrtek.

Radek Strnad

Ztracený fenka slyšící na jméno Mery
V Libouchci se ztratila fena slyšící na jméno Mery. Pomozte ji najít