Do města mne to neláká, když se venku čerti žení, usedám do pohodlného křesla a zapínám rádio. Český rozhlas Dvojka je můj favorit. V neděli ráno se s manželkou těšíme na hosty Františka Novotného. Neznám jeho tvář, v televizi jsem ho nikdy neviděl, jeho hlas však léčí. Nezapomenutelné jsou pro mne rozhovory s hercem Luďkem Munzarem. To byla nádhera! 

V neděli 24. ledna nás probudil jiný hlas. Určitě ho také znáte. Václav Žmolík je novinář, publicista, spisovatel, scénárista, televizní a rozhlasový redaktor. Mám rád jeho toulky přírodou, kdy chválí naše pracovité předky, hladí  zapomenuté kapličky a ochutnává víno z Moravy či Litoměřic. Viděl jsem ho před rokem v Trmicích na zámku, tam přijel s manželkou a plný sál zaujal svým vyprávěním. Skromný, usměvavý, nesmírně vzdělaný a slušný člověk.

V neděli popisoval svůj výlet do oblasti u Jičína, které se říká Mariánská zahrada. Několikrát zmínil jméno významného francouzského architekta barokních staveb Jeana Babtisty Mathey. Vzpomněl jsem si, že toto jméno figuruje rovněž u stavby trojhranné kaple v Chlumci. Podívejte se na internet, budete překvapeni, kdo nám tu radil.      

Miroslav Vlach