Večerem provede novinář i politický komentátor Petr Honzejk, vděčným hostem programu bude moravský spisovatel Leoš Kyša alias František Kotleta (1979), kultovní postava českého komiksu a drsné sci-fi literatury. Vysokoškolský učitel a dnes nejprodávanější autor české fantasy i hororu, přední člen spolku skeptiků Sisyfos, původním povoláním novinář.

Věnuje se popularizaci vědy. Je autorem a moderátorem pořadu Jadrná věda na Talk TV, editorem sborníku Věda kontra iracionalita a scénáristou celovečerního snímku o astrofyzikovi Jiřím Grygarovi. Je hlavním organizátorem Paranormální výzvy Českého klubu skeptiků Sisyfos, která nabízí tři miliony korun každému, kdo prokáže existenci paranormálních jevů v kontrolovaném vědeckém experimentu. Živí se jako spisovatel na volné noze publikující pod pseudonymem František Kotleta. Je nejpopulárnějším autorem současné české akční fantastiky a space oper jako Bratrstvo krve, Spad či série paranormálních detektivek s hlavním hrdinou Tomášem Koskem.

Kromě psaní sci-fi učí na Slezské univerzitě v Opavě a Vysoké škole kreativní komunikace v Praze, vzhledem k zaměření své tvorby se nebrání občas si vystřelit z kulometu, pistole či svých čtenářů – ovšem čistě pro zábavu a v počítačových hrách. Přijdete-li se podívat dnes do Domu umění na Klíši, nákladem 50 milionů korun zrekonstruované bývalé menzy UJEP, změněné na důstojné prostory pro výstavy i diskuze, některá z jeho úspěšných knih v podobě papírové, audio knihy či komiksu tu snad budou k mání. Byl by sám proti sobě, kdyby nám je nepřivezl…

Petr Honzejk (1969) vystudoval geografii a tělesnou výchovu na Pedagogické fakultě UJEP v Ústí nad Labem, následně studoval filosofii na Filosofické fakultě UK v Praze. V letech 1993–2005 pracoval v Českém rozhlase. V letech 2003–2005 byl šéfredaktorem Radiožurnálu. Z Českého rozhlasu šel v únoru 2005 do Hospodářských novin, kde působí jako komentátor, zastával rovněž funkce hlavního editora i vedoucího názorové rubriky. Je dvojnásobným držitelem Novinářské ceny za nejlepší komentář roku (2015, 2016). V roce 2018 byl oceněn cenou Ferdinanda Peroutky.

Z podkladů Domu umění FUD UJEP napsal Radek Strnad