Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem byla z důvodu mimořádných vládních opatření od 22. října uzavřena. Díky uvolnění opatření však knihovna mohla od pondělí 23. listopadu otevřít pro své čtenáře několik výdejních okének.

Okénka se nacházejí jak v obou hlavních budovách knihovny v centru města, tak i na všech pobočkách a slouží výhradně k výdeji předem objednaných dokumentů.

„Knihy nebo jiné dokumenty si stačí jednoduše objednat přes čtenářské konto, nebo na e-mailové adrese pult@svkul.cz. My pak čtenáře kontaktujeme ve chvíli, kdy je jejich objednávka připravena, a domluvíme se s nimi na termínu vyzvednutí,“ říká k fungování této nové služby ředitelka knihovny Jana Linhartová.

„Prosíme naše čtenáře, aby byli trpěliví a vyčkali, dokud jim nedáme vědět, že je jejich objednávka připravena k vyzvednutí. Chceme lidem v co největší možné míře umožnit přístup k nejrůznějším dokumentům z našeho fondu, musíme však být velice obezřetní a dodržovat všechna bezpečností a preventivní opatření. Nechceme například, aby se u výdejních okének shlukovaly větší skupinky čtenářů čekajících na objednané knihy,“ doplňuje Jana Linhartová.

Jan Černecký – PR oddělení SVKUL