V sobotu 7.12.2019 se v Ústí nad Labem, ve Sportcentru Sluneta, konal 7. ročník tradiční celorepublikové soutěže v cheerleadingu se zahraniční účastí, 7. Basta Cheer Cup 2019.

Soutěže se zúčastnilo bezmála 500 soutěžících z celé ČR a Německa. V nabitém soutěžním dni bylo možné shlédnout 149 soutěžních vystoupení na dvou speciálně upravených plochách pro kategorii cheer a dance.

Celým dnem diváky provázel známý moderátor Karel Kašák, který se v časech mezi jednotlivými vystoupeními postaral o skvělou show pro diváky i soutěžící. Tato soutěž je zařazena do České národní cheerleadingové ligy. Pořádajícím klubem soutěže je sportovní klub BASTA CHEERLEADERS s tréninkovými středisky v Ústí nad Labem, Teplicích a Jílovém, který čítá 243 členů.

Náš tým si z tohoto klání přivezl do rozsáhlé klubové sbírky celkem 9 zlatých, 7 stříbrných a 5 bronzových medailí. Největší radost byla v týmu rodičů, kteří soutěžili v kategorii Parents teams. Obsadili první místo a odnesli si tak zlaté medaile a krásný pohár.

Nejvíce si ceníme zlatého umístění Adély Šmídové a Dominiky Šindelářové, které soutěžily v kategorii double dance hip hop senior.

Radka Bandasová