Podvečerní degustace vín od regionálních vinařů, noční promítání filmu v Ústí a v Mostě, piknikové koše, lehátka i posezení na židličkách se sklenkou vína. Letní biják přenesou vinnou sklizeň do ústeckých městských sadů a na mostecký autodrom už první srpnový víkend.

Celý program začíná vždy už v 17 hodin. Na návštěvníky budou čekat regionální vinaři s degustacemi svých vín, stánky s občerstvením i hudební vystoupení. Zhruba v 21:30, tedy se setměním, začne promítání nového českého filmu 3Bobule. V Ústí nad Labem se Letní biják odehraje v Městských sadech v sobotu 1. srpna, v Mostě zavítá v neděli 2. srpna do areálu Polygonu, který je součástí tamního autodromu. 

„Připravili jsme řadu balíčků posezení, aby návštěvníci nemuseli nosit vlastní deku nebo skládací židli a vychutnali si tak film se vším všudy. Máme v zásobě lehátka, židle a pro fajnšmekry i piknikový koš s dekou, občerstvením a vínem. Navíc mají návštěvníci s každým balíčkem rezervované místo v prvních řadách. Prostě všechno, co k dokonalému filmovému zážitku potřebujete,“ popsal Letní biják ředitel pořádající agentury Luboš Machoň.

Všechny informace i balíčky posezení najdete už teď na webu www.letnibijak.cz.

3Bobule volně navazují na předchozí dvě úspěšné komedie z filmové série Bobule. Diváci se mohou opět těšit na setkání s osvědčenou hereckou dvojicí Terezou Ramba a Kryštofem Hádkem. Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech 800 tisíc diváků, 3Bobule teď vedou v žebříčcích českých kin. Vy se ale nemusíte v letním počasí pařit v kině, pojďte si vychutnat tenhle vinný zážitek pod širým nebem.

Akce Letní biják je spolupořádána ve spolupráci s Autodromem Most, Statutárním městem Ústí nad Labem, Sklípkem na Masaryčce, Zahradou Čech s.r.o., JKN Stavbami, Univerzitou J.E. Purkyně a hokejovým týmem North Wings. (mm)