Ahoj Mirku! Pamatuješ, jak jsme se setkali 21.srpna 1968 na Míráku a v ten bouřlivý den jsme se dohodli, že nastoupíš k nám do skupiny Bonifanti a při té příležitosti jsme zjistili, že jsme tak trochu příbuzní? Skvěle si do kapely  zapadl a přispěl si svým hlasem k našemu skvělému trojhlasu. Je to přes 52 let a tam začalo naše doživotní přátelství.

PAMATUJEŠ, JAK JSME NA PODZIM 1968 UDĚLALI SPOLU PRVNÍ OFICIÁLNÍ DISKOTÉKU V KULTURÁKU.

Jistě si vzpomeneš na ten koncert v listopadu 1969 v Mikulášovicích, kdy jsem z pódia vyzval okupační vojska ať táhnou domů a nevybíravě jsem osočil kolaboranty. Stál si vedle mě a podpořil si s kapelou moje vyjádření. Stáli jsme při sobě, když nás vyslýchali estébáci a později policajti. A byli jsme spolu, když jsme udělali ten divoký koncert v březnu 1970. Byli jsme spolu, když jsme dostali zákaz vystupování a stáli před jakousi komisí kde na nás řvali, že ty, co my vyháníme, oni pozvali. A pak jsem zůstal u kapely a z Tebe se stal nejznámější ústecký diskžokej. A zase jsme byli často spolu, protože, kdykoliv si nemohl vystoupit tak jsem za tebe zaskakoval. A byli jsme spolu, když ti policajti zapečetili skříně s deskami, abychom nemohli dělat diskotéky. Ale moc chytří nebyli. Skříň jsme otočili, odšroubovali zadní stěnu a potřebné desky vytáhli. Znovu zašroubovali a hotovo. A byli jsme spolu, když jsem před 22 lety za tebou přišel, že za mnou chodějí  lidé a stěžují si, že si nemají kde zatančit. A tak jsme vymysleli Stoletou diskotéku!

Také jsme psali: Zemřel zakladatel rádia North Music a známý ústecký diskžokej Miroslav Hašek

Bylo by toho moc a moc, co bychom spolu ještě mohli probrat, ale nejdůležitější je a bylo, že si byl můj věrný kamarád. Vím, že už nikdy neuslyším to tvoje – deme domu pane Berka – a že mi bude chybět tvůj chechtot, když jsem ti řekl nějaký vtip. Strašně moc vzpomínek mi ale zůstane a já si budu do konce života pamatovat, že si byl můj kamarád!

Ahoj Mirku tvůj Ivan Dostál

P. S.
Mirku dnes ráno zemřel náš dlouholetý kamarád  technik Národního domu Jirka Černý! Pokud se tam uvidíte, tak pokecejte. Byl to jeden z nás.