Fronty u pump, někde dočasný nedostatek benzínu anebo prázdné chladící regály, kde se v supermarketech obvykle nabízí maso. Toto všechno nezůstalo mezi Poláky bez povšimnutí. Příjemným zjištěním v této konkrétní diskuzi je fakt, že příspěvky nejsou sprosté, ani nijak napadající a vyloženě urážející Čechy, kteří jezdí nakupovat do polských obchodů. 

Fronta aut před benzínovou stanicí Orlen v Chalupkách (PL). Motoristé využívají nízkých cen pohonných hmot.
Češi berou polské pumpy útokem. Na litru benzinu ušetří i deset korun

Už minulý týden se objevily na sociálních sítích informace o tom, že na pumpě v Chalupkách na dohled Bohumínu došel v pátek odpoledne na pár hodin benzín. V pondělí zase někdo na facebooku umístil fotografie prázdných chladících boxů z jednoho supermarketu v polském Těšíně.

Jeden z diskutujících se ostatních s nadsázkou ptá, zda mu někdo poradí, kde koupit o víkendu v supermarketu maso, aniž by musel vstávat v pět ráno. Pisatel Dominik doporučuje, ať se dotyčný zeptá, když před obchodem potká nějakého Čecha.

Mirek Lisanský přiznává, že Češi kupují zásoby na týdny i měsíce a maso zamražují.

Nakupujte v Česku - a pochopíte 

Mezi diskutujícími je i jeden Čech, který vzkázal Polákům, ať se podívají na ceny masa v Česku a pak pochopí, proč Češi tolik nakupují. „Zkuste si jít nakoupit do našich obchodů a pochopíte. Navíc podporujeme vaši ekonomiku,“ píše Tomáš Kotzur.

Broňa Zámorský se zase Polákům snaží vysvětlit, že jsou k tomu Češi tak trochu nuceni. „Bodejť, když naše vláda na nás sere. Poláci mají na rozdíl od nás rozum. U nás v Česku se maximálně zdražuje a brečí, že je inflace. Být blíže Polsku tak tam taky jedu, je tam krásně a levně,“ napsal.

Pro české pivo za hranice. Kvůli zdražení potravin nakupují Češi v Německu

Jiný diskutující se ovšem diví, že někdo vůbec kupuje nekvalitní maso ze supermarketů.

Marzena Gabor připomíná staré časy, když píše, že Češi dnes v Polsku nakupují maso, jako kdysi Poláci v Česku. „To je život,“ poznamenává.

Marcin Kohut s lehkou provokací píše, ať přestanou lidi jíst maso a nebudou to muset řešit.

Jedna z diskutujících využila tuto diskuzi k reklamě na (zřejmě) svůj obchod s masem, doplnila také adresu a otevírací hodiny. Alicja Zawada zve Čechy na nákupy do Polska se vzkazem, že na každého se určitě dostane.