Policisté už stačili zjitit, že muž si na čerpací stanici z chladícího pultu vzal 4 láhve limonád a bez zaplacení odešel. Když na výzvu prodavačky nereagoval, zavolala na linku 156.

Muž zaútočil nejen na strážníky, ale i na jejich auto, které značně poškodil. Z evidencí policisté zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu a nikdy v minulosti nebyl trestán. 

Ilustrační foto
Přestřelka kvůli kafi a limonádě: zloděj bránil hubený lup s pistolí s ruce

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin násilí proti úřední osobě a přečin poškození cizí věci, za což hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 6 let. V současné chvíli podezřelý muž není kvůli zdravotnímu stavu schopen výslechu," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zloděj nejdříve slovně napadl strážníky, poté na ně začal střílet. Strážníci střelbu opětovali. Muž skočil do auta a z místa odjel. Policistům se ho podařilo po několika set metrech dopadnout a zadržet. Kvůli jeho zranění zavolali na místo záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice.

Na čerpací stanici Benzina v Trutnově u Lidlu došlo ve čtvrtek před čtvrtou hodinou ráno ke krádeži, po které zloděj napadl městské strážníky.Na čerpací stanici Benzina v Trutnově u Lidlu došlo ve čtvrtek před čtvrtou hodinou ráno ke krádeži, po které zloděj napadl městské strážníky.Zdroj: Jan Bartoš

Pachatel ve věku 28 let je mimo ohrožení života. Do nemocnice byl také převezen s lehkým střelným zraněním jeden ze strážníků.

"Krátce před čtvrtou hodinou ranní jsme byli přivoláni k jedné benzínové stanici v Trutnově, kde došlo k útoku na strážníky trutnovské městské policie. Ti tam řešili krádež. Muže, podezřelého z útoku, se nám podařilo dopadnout za použití donucovacích prostředků," sdělila ráno první informace k případu mluvčí Policie ČR Iva Kormošová.

Policisté po prohlídce auta našli dvě kuše a jednu střelnou zbraň - pravděpodobně plynovou. Všechny zbraně byly předány k balistickému zkoumání.

Místo činu. Tady se stal minulou středu k incident, při kterém došlo k napadení mladistvých osob, muže, který případ oznámil, a strážníka.
Bitka na ulici v Úpici. Mladí výtržníci napadli i městského strážníka

Zdroj: Youtube

V Trutnově takové drama nepamatují. Podle ředitele Městské policie v Trutnově Radka Svobody jde o vůbec první vážnější incident proti strážníkovi za dobu existence městské policie v Trutnově od roku 1992. "Strážník, kterého útočník postřelil z bezprostřední blízkosti a způsobil mu zranění na hlavě, je v nemocnici na pozorování. Utrpěl lehké zranění. Zloděj měl na pumpě odcizit nealkoholické nápoje a kafe," řekl Svoboda.

Ilustrační foto.
Zdrogovaná dcera se pohádala s otcem a zmrzlým masem ho udeřila do hlavy

Zpráva od Zdravotnické záchranné služby:

Dva zraněné mladé muže musely po noční přestřelce v Trutnově ošetřit záchranné výjezdové skupiny. K události vyjížděli záchranáři spolu s lékařem těsně před čtvrtou hodinou. Při konfliktu na benzinové pumpě utrpěl 31letý muž lehké poranění hlavy, se kterým jej záchranáři po ošetření převezli do trutnovské nemocnice. Druhý z mužů utrpěl střelné poranění v oblasti hrudníku a horní končetiny. Po poskytnutí potřebné péče na místě zásahu jej záchranáři v doprovodu policistů převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. 28letý muž byl po celou dobu transportu při vědomí a nebyl v přímém ohrožení života.