"Myslím, že pro bezpečnost areálu jsme jako město udělali maximum. Na základě páteční tragédie to ale vypadá, že molitanové doskočiště, které jsme vloni zakoupili, zrušíme. A překážky, které jsou ze dřeva, nahradíme asi betonem," říká starosta Bureš.

Skatepark spadá přímo pod městský úřad. Není v pronájmu, nemá žádného správce, který by dohlížel na pořádek. "Jde o oplocený a uzamykatelný areál, který je volně přístupný. Ráno ho odemykají městští strážníci, v devět večer ho pak zase zamykají. Není koncipován tak, že by tu měl být stálý dozor. Je zde kamerový systém, který je napojen na městskou policii," upřesňuje ostrovský starosta.

Ilustrační foto.
Ve skateparku uhořela dvanáctiletá dívka

Doskočiště s molitanovými deskami bylo v osudné páteční odpoledne uzamčeno. Dívky se přesto do něho nějakým způsobem dostaly. "V 17:08 jeli náhodou kolem státní policisté, kteří spatřili kouř v areálu. Okamžitě volali na místo složky integrovaného systému," pokračuje Bureš.

Podle zasahujících hasičů už nebylo možné dívce z Chomutova, která byla ročník 2008 a byla v Ostrově na prázdninách u babičky a dědečka, možné pomoci. V tu chvíli podle starosty bylo v areálu asi osm dětí. Zda šlo o stejnou partu dětí, jako dívky, které molitan zapálily, netuší.