Jak Roudnice, tak Pokratice či samotný Marčaník se během týden odmítli k incidentu vyjádřit. Z videa, které má Deník k dispozici, je patrné, že po zápase došlo u vstupu do šaten k výměně názorů mezi skupinkou lidí, jíž přihlížel i zmíněný hráč Pokratic. Poté, co došlo k potyčce, vběhl do chumlu i do té doby uklidňovaný Marčaník, vyskočil na zídku, a dvakrát kopl jednoho z aktérů potyčky do hlavy.

Disciplinární komise zatím rozsudek nevynesla. "DK ÚKFS zahajuje, dle § 89 odst. 1 a odst. 2 a) DŘF disciplinární řízeni s kluby SK Roudnice nad Labem a TJ Sokol Pokratice – Litoměřice z důvodu událostí po skončení vzájemného utkání 2.10.2022," stojí v rozhodnutí ze čtvrtečního zasedání.

Další jednání bylo svoláno na čtvrtek 13. října, kdy se mají dostavit na adresu krajské disciplinární komise v Ústí nad Labem jak hlavní pořadatel utkání Martin Poborský, tak vedoucí roudnického celku Petr Týma, vedoucí Pokratic Petr Nepraš, trenéři obou celků, tedy Pavel Hoznédl a Antonín Marčaník starší, dále pak Antonín Marčaník mladší, Václav Melichar a Martin Prágl jakožto hlavní rozhodčí utkání.