Hotovo! Zastupitelé města po dlouhé debatě schválili tří a půl milionovou půjčku fotbalovému klubu Ústí nad Labem. Půjčka je bezúročná a a klub ji musí splatit do konce příštího roku.

„Nyní máme nějaké zájemce o odkup části akcií klubu, eventuelně bychom mohli prodat nějaké hráče,“ řekl podle webu Eurofotbal ředitel klubu Petr Heidenreich. „Pokud by klub nebyl schopen půjčku splatit, mohla by mu být v nejhorším případě zkrácena roční dotace,“ dodal.

Podle dlouhodobých odhadů je potencionálním zájemcem o odkup akcií developerská firma z Německa a jedna z českých firem, působících v energetickém holdingu.

Ústeckému klubu se tak bude dýchat o něco lépe už v dnešním zápase FORTUNA:NÁŘODNÍ LIGY, ke kterému nastoupí v 18 hodin ve Znojmě. Napravovat bude porážku z minulého kola v Prostějově, díky níž přišla o pozici lídra.

MĚSÍC NEVYHRÁLI

Ač to zní neuvěřitelně, Arma nevyhrála ve FNL už více než měsíc. Naposledy totiž porazila 17. srpna Žižkov, poté prožila dvě porážky, remízu a reprezentační přestávku. Nutno však dodat, že hrála na hřišti aspiranta na postup, Českých Budějovic, v Prostějově pak prohrála gólem v 94. minutě. Ústečtí věří, že úspěch jim přinese opět aktivní a ofenzivní hra, která Ústí zdobí po celou sezónu.

To Znojmo je na tom podstatně hůř, v sezóně zatím slavilo jedinou výhru, navíc doma nad posledním Třincem.

Pokud Ústí, které momentálně ztrácí dva body na České Budějovice a bod na Hradec Králové, zvítězí, posune se minimálně do soboty zpět do čela druholigové tabulky.