„Odehráli jsme výborných 85 minut, kdy jsme plnili to, co jsme chtěli. Bohužel přišly tři momenty, kdy se nám to nepovedlo, a ty rozhodly o výsledku utkání,“ hodnotil zápas ústecký trenér Aleš Křeček.

Dukla sice orámovala poločasovou přestávku dvěma brankami, Ústí se ale zvedlo a po brankách střídajícího Basseye a Matějky srovnalo na 2:2. „Do zápasu jsme šli jen s jedním hrotem, chtěli jsme soupeře vysoko pressovat a nedovolit mu jeho kombinační hru. Vzhledem k vývoji skóre jsme nakonec přešli na jiné rozestavení a přineslo to úspěch,“ pochvaloval si Křeček už poněkolikáté úspěšnou spolupráci těchto dvou útočníků.

Z bodového zisku proti loňskému exligovému týmu se jeho tým nakonec ale přecijen neradoval. V 86. minutě totiž zkompletoval Hadaščok hattrick a přisoudil tak všechny body domácím.

Arma zůstává devátá, od 5. Líšně jí ale dělí jen bod. V pátek hostí Vítkovice.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 9. KOLO:
FK DUKLA PRAHA – FK ÚSTÍ NAD LABEM 3:2 (1:0)
Branky: 45., 46. a 86. Hadaščok – 68. Bassey, 78. Matějka.
Rozhodčí: Hanousek – Poživil, Leška. ŽK: 12. Souček, 55. Doumbia – 51. J. Peterka, 64. M. Bílek, 90+2. Miskovič. Diváci: 761.'
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Brak, Pimpara, Krátký, M. Bílek – D. Richter (82. Miskovič), J. Peterka, Prošek (57. Bassey), Strada (57. T. Vlček), M. Valenta – Matějka. Trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Juraj Šimurka.