Ústečtí fotbalisté čekají na domácí vítězství proti Hradci Králové 23. srpna 2009, kdy zvítězili 1:0, na zlomení této série si musejí počkat i nadále. Duel 14. kola FNL, jenž byl přímým soubojem o třetí příčku, totiž skončil rozhodl jedinou brankou v 90. minutě hostující Miker, jenž tak navíc ukončil rok trvající domácí neporazitelnost Army.

Televizní duel, který na prořídlých tribunách sledovala jedna z nejnižších návštěv sezóny, pouhých 828 diváků, příliš šancí nenabídl. Po většinu utkání se hrálo od vápna k vápnu, největší šance měli hosté. V první půli nejprve da Silva, kterého na poslední chvíli odzbrojil Brak, a poté Vlkanova, jenž ve skluzu těsně nedosáhl na centr z levé strany.

Po změně stran patřilo prvních 15 minut jednoznačně Východočechům, zbytek utkání pak především domácímu golmanovi Lindrovi, jenž se dvakrát vytáhl ve vyložené příležitosti proti svým bývalým spoluhráčům. Nejprve skvěle vystál další obrovskou šanci Vlkanovy, v 70. minutě pálil ve stoprocentní tutovce z malého vápna Durdevič, Lindr ale jeho bombu reflexivně vykopl.

Atraktivní byl až závěr

V závěru dostalo šanci na rozhodnutí také Ústí, po faulu dostal možnost přímého volného kopu zhruba ze 20 metrů Richter, jenž zatočil míč kolem zdi a hostující brankář měl co dělat, aby ho vyrazil mimo tři tyče. Tento moment odstartoval závěrečnou pětiminutovku, v níž diváci viděli více vzruchu, než v celém zbytku utkání. Bohužel s hořkou tečkou.

Nejprve sice čaroval opět Lindr v domácí brance, který vyškrábl hlavičku Mikera z malého vápna, na druhé straně pálil těsně nad Bílek. V poslední minutě ale Ústí nedokázalo odvrátit míč po standardní situaci, ten se odrazil k Mikerovi, který parádními nůžkami rozpoutal divoké hradecké oslavy.

"Soupeř byl asi nejlepší, s kterým jsme se na podzim potkali. Bylo to nesmírně těžké utkání, které mělo z mého pohledu skončit 0:0. Strašně totiž bolí, když prohrajete gólem v 90. minutě," hodnotil po utkání sklesle trenér domácího celku Aleš Křeček i přesto, že Hradečtí měli více ze hry. "Ano, soupeř měl více šancí, ale jinak to byl klasický remízový zápas. Svým hráčům nemohu nic vytknout, bojovali, dřeli, ale soupeř přijel velice dobře připraven. Napadal, hrál agresivně, nepustil nás k naší hře," složil poklonu Votrokům.

Fotbalisté Hostovic (bílé dresy). Ilustrační foto.
Chlumec a Hostovice pálí ostrými, Jiskra dál tápe

"Nám se nesmí stávat, že dostaneme gól v koncovce, stálo nás to body už v Prostějově, stejně tak nyní," pokračoval smutně domácí lodivod, jehož celek si ale proti Hradci příliš šancí nevytvořil. "Chtěli jsme hrát dopředu, rozhodně jsme neměli jinou taktiku, než v předchozích zápasech, soupeř byl ale zkrátka tak kvalitní, že nás k tomu nepustil," uznal Křeček.

Toho mrzelo i to, že ačkoliv měl Hradec několik šancí, rozhodl až v samotném závěru. "Takové porážky bolí nejvíc, je to to nejhorší, co si můžete jako trenér na lavičce v zápase prožít. Už není ani čas na reakci. Samozřejmě jsme vysunuli na hrot oba stopery, ale to je spíše už jen takový pokus, sázka do loterie, zda se k vám třeba neotočí štěstí."

K Armě se bohužel neotočilo a Ústí tak poprvé od 17. listopadu 2017 doma přišlo o všechny body. K tomu, aby zůstalo v roce 2018 doma neporažené, chyběly pouhé dva zápasy…

Fortuna:Národní liga, 14. kolo:

FK Ústí nad Labem - FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branka: 90. Miker
Rozhodčí: Machálek – J. Poživil, Lakomý. ŽK: 71. Šup, 79. Brak, 88. M. Bílek – 68. Durdević, 90. Miker
Diváci: 828

FK Ústí n. L.: Lindr – Strada (66. Kingue), Brak, Pimpara, M. Bílek – J. Peterka (C), D. Richter, Miskovič – Krátký, Matějka (86. Nágl), D. Procházka (58. Šup)

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, M. Plašil – Jukl, Janoušek – Durdević (82. Miker), Vlkanova (90. Finěk), Urma – W. Da Silva (58. Kropáček)