Co se stalo v závěru zápasu, kdy jste přišli o výhru?
Nevím, jak to říct slušně… Kdybych to řekl, jak to cítím, museli byste to asi hodně vypípat. Nezvládli jsme posledních třicet vteřin, nechali jsme soupeře odcentrovat do pokutového území, kde míč nepochopitelně propadl až na zadní tyč, kde byl úplně volný Hošek… Je to už poněkolikáté, co nás nezvládnutý závěr zápasu zbytečně stál body.

V utkání jste dvakrát vedli, je to tedy pro vás ztráta dvou bodů?
Určitě. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme brzký gól, což týmu vždy pomůže. Jenže paradoxně nás to zbrzdilo, nepřehrávali jsme soupeře, hráli jsme špatně. Sokolov byl lepší, agresivnější, naopak my jsme hodně kazili a hosté vyrovnali na 1:1.

Byl to jeden ze zlomových momentů?
Za zlomové považuji, že se zranil Písačka, a protože jsme chtěli rychle doplnit jedenáct hráčů na hřišti, prakticky nerozcvičený tam šel Vlček.

Druhá půle ale vypadala lépe…
V poločase jsme udělali nějaké změny v rozestavení, přišlo i zlepšení, dokonce jsme z toho dali v závěru gól. Ale soupeř nesložil zbraně, bojoval a ten bod si asi zasloužil.

Čím to je, že se vám letos doma tolik nedaří, ačkoliv venku body sbíráte?
Sám nevím. Určitě to není nějaký tlak publika nebo něco podobného. Samozřejmě, že doma by nám to mělo jít, ale ani herně ani výsledkově se nám zatím moc nedaří. Jsme si vědomi, že vůči našim fanouškům máme v tomto dluh.

V čem byl podle vás hlavní problém v zápase se Sokolovem? Špatná koncovka?
Spíš bych řekl hra ve středu pole. Prohrávali jsme spoustu osobních soubojů, nepodrželi jsme míč. Proto jsme neměli ani tolik šancí ve finální fázi.

Dají se na takovém zápase najít i pozitiva?
Vždycky se snažím hledat pozitiva. V tomto utkání to jsou třeba dvě branky Lukáše Matějky nebo přínos Basseye, který si zapsal alespoň asistenci. Určitě bych neřekl, že celý zápas byl špatně. Bohužel nám chyběl někdo, kdo by předvedl nadstandardní výkon, strhl tým a dovedl nás k těm třem kýženým bodům. Takové zápasy se ale někdy zkrátka stávají. (db)