„Alespoň nějaká výhra, ale to je málo,“ pokrčil rameny po zápase a z jeho výrazu bylo znát zklamání. „Samozřejmě, že takový výsledek nás mrzí. V prvním poločase neměl ani jeden tým příliš šancí, byla to spíš taková nakopávaná. Rozhodl vstup do druhé půle, kdy jsme nechali spadnout míč na našem vápně a jejich útočník to trefil. My jsme takové štěstí neměli, trefili jsme břevno, myslím, že lepší jsme nebyli, budeme to muset napravit v zápasech venku,“ zhodnotil nepovedený duel s Pardubicemi.

V něm se vrátil do základní sestavy, kde zatím chyběl pouze jednou, z donucení. Kromě zmiňovaného závěru s Jihlavou totiž viděl v Brně v 88. minutě druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Trest si ale odpykal v pohárovém zápase proti Brandýsu, proti Východočechům už tak mohl Křeček postavit hráče, kterého si v létě vyhlédl, zpět na levý kraj obrany.

„Jsem rád, že mohu být v Ústí a hrát druhou ligu, ale dnes se mi to vzhledem k výsledku nehodnotí dobře,“ pronesl stručně, pak se ale přeci jen rozpovídal. „Za příležitosti, které dostávám, jsem rád. Nedá se říct, jestli jsem čekal, že hned v úvodu budu takto vytěžovaný, ale v přípravě jsem na sobě hodně pracoval.“

Přesto nešetřil skromností, z každé jeho odpovědi jako by bylo znát, že se v profesionální soutěži stále ještě tak trochu rozkoukává. „Důležité ale je, aby vyhrával tým, ať už beze mě, nebo se mnou. Hraji druhou ligu, takže je jasné, že v týmu je konkurence.“

POPRVÉ MEZI PROFÍKY

Profesionální soutěž hraje talentovaný odchovanec Slavie poprvé. Prošel sice juniorkou Slavie, rok a půl nastupoval za béčko Liberce. Odtud si ho vytáhla letos v únoru Olympia Radotín, v ČFL ale vydržel pouze půl roku. V létě po něm sáhl ústecký celek a Písačka tak ve 22 letech nakoukl zase o kousek výš. „Myslím, že mi to vyhovuje víc, než ČFL. Je to samozřejmě kvalitnější soutěž, ale zase o dost fotbalovější, což se mi líbí.“

Z rozpačitého startu Army ale radost mít nemůže, byť ví, že sezóna bude ještě dlouhá. „Pět bodů z pěti kol je málo, ale je to teprve začátek sezóny. Určitě neskládáme zbraně, není to sice povedený start, ale není to ani žádná katastrofa. Chybí nám možná trochu víc zakončení a štěstí v koncovce,“ připomněl například Bílkovo břevno.

Armu teď čekají dva venkovní zápasy, kde by chtěla odčinit domácí ztráty. „Budeme mírnými favority, už to musíme potvrdit!“ (db)

Matyáš Písačka
Dvaadvacetiletý levák, který může hrát na postu obránce či záložníka, přišel do Ústí nad Labem v létě z Olympie Radotín. V minulosti oblékal dres juniorky Slavie, béčka Liberce a právě Radotína. Ve FNL zažívá premiérovou sezónu, v pěti zápasech odehrál 433 minut, v Brně po dvou žlutých kartách nedohrál.