Lovosice stále trápí koncovka. I proto je primárním cílem trenéra Romana Podrazila přivést gólového útočníka. „Přípravu jsme začali už 14.7., předtím měli kluci týden individuální program. První dva týdny jsme trénovali čtyřikrát týdně, teď třikrát,“ vypočítal lovosický kouč.

„Máme to proložené pěti přáteláky, tři už jsme odehráli. Ačkoliv jsme dvakrát vyhráli, pořád je naší bolestí koncovka. Z výsledků nedělám závěry, stále jsme v hrubé přípravě, kde honíme kilometry,“ dodal. Po odchodu Lenrta (Pokratice) a Bechyněho (FK Ústí) by Podrazil rád přivítal tři zkušené hráče. „Na trhu jsou ale spíš mladší, s tím ovšem bojují všichni,“ uzavřel.

ARMA MÁ BÉČKO

Rezervní tým založilo FK Ústí nad Labem, béčko bude nastupovat v krajském přeboru. „O tým se stará manažer mládeže Zdeněk Bechyně, který má k dispozici trenéra Aleše Fialu a v současnou chvíli zhruba patnáctičlenný kádr. Ten tvoří převážně bývalí dorostenci Army a pár hráčů z jiných klubů. Realizační tým se ještě bude snažit získat nějakého zkušenějšího hráče, který by mladým klukům na hřišti pomohl zkušenostmi. Čeká se také na uzavření kádru A týmu a případný posun hráčů do béčka,“ řekl jeden z hráčů Milan Seidl.

Hokejisté HC Slovan Ústí nad Labem ilustrační
Slovan postupně zaplňuje soupisku, chybí jen Costa, který je v Austrálii

Béčko Army už odehrálo modelový zápas proti juniorce Ústí, dále pak přátelský duel s Libouchcem. Na utkání bude tým využívat Městský stadion a tréninkové centrum na Klíši.

LITOMĚŘICKO MÁ STEJNÝ TÝM I CÍL

Litoměřicko příliš změn během léta nezaznamenalo. „V podstatě máme jeden odchod a jednoho hráče na zkoušku z Roudnice. Žádné velké změny tak u nás nečekejte,“ řekl trenér týmu Štefan Knapík.

Jeho svěřenci zahájili přípravu už 10. července, postupně vyzvali Meteor Praha, Skalici u České Lípy a Neštěmice. „Se všemi soupeři jsme ale prohráli, zatím se nám příliš nedaří směrem dopředu,“ posteskl si Knapík.

Ambice klubu nicméně zůstávají stejné. „Chceme pořád hrát v horních patrech tabulky, klidně ještě výš, než loni. Důležitá je pro nás stabilizace kádru, což se nám už, myslím, povedlo i loni,“ dodal šéf litoměřické lavičky. Vylepší letos jeho ovečky loňské čtvrté místo v krajském přeboru?