„Generálka na jarní část se nám výsledkově vydařila. Opět jsme nehráli v kompletním složení, sestava tak byla doplněna o dorostence a hráče béčka,“ načal hodnocení kouč A týmu Jan Deutsch. „Na soupeře jsme slyšeli samou chválu, neznalost tohoto soka nás lákala. Pro nás šlo o dobrou přípravu s důvodu podobnosti našich soupeřů v I. A třídě,“ vysvětlil volbu soupeře. „Splavy měly svou hru založenou na hlubokém bloku s rychlým přechodem, což nám v prvních deseti minutách dělalo trochu starosti. Nakonec jsme ale postupně hru ovládli, ačkoliv jsme proměnili jen šest gólových šancí,“ zakončil hodnocení s tím, že spoustu dalších tutovek jeho svěřenci zahodili. O branky se podělili Barnat, Vacata, dvakrát se trefili Lácha a Řezníček.

Důvod k oslavě má také rezervní tým Českého lva. Ten v posledním kole 6. ročníku Memoriálu Jaroslava Zabloudila, zimního turnaje, který se v sedmikolovém režimu pravidelně koná každou zimní přípravu na neštěmické umělé trávě, zdolal Velké Březno 2:1. Tento tříbodový zisk znamená, že i přes několik dohrávek odložených utkání už nemůže být béčko Neštěmic na první příčce předstiženo.

Druhé jsou Dolní Habartice, které mají jako jediné dohráno. Třetí je zatím starší dorost Neštěmic, čtvrté Velké Březno, páté Malšovice. Za nimi se nachází dorost velkobřezenské Jiskry, Prackovice a poslední Boletice. Právě souboj obou starších dorostů byl dalším zajímavým střetnutím posledního kola, i zde kralovalo domácí mužstvo, které zvítězilo 4:1.

Do přípravy už vstoupila také Brná, která remizovala s FK Ústí nad Labem U19 4:4

„Trénovat jsme začali na začátku února, měli jsme dokonce čtyřdenní soustředění,“ přiblížil trenér Brné Tomáš Heřman. „Odehráli jsme také jeden modelový zápas a jeden přátelák právě s mládeží ústecké Army. Popravdě jsem se toho trochu bál, jelikož nám chyběli čtyři hráči základní sestavy, ale nakonec to byl z mého pohledu dobrý výkon,“ popsal své pocity z utkání. „Ústí má mladé, běhavé hráče, kteří hráli ve vysokém pressinku, jsem spokojený, jak jsme se s tím popasovali. Pro kluky jsou zápasy určitě záživnější, než tréninky, navíc jim to i více dá.“

Ačkoliv Neštěmice mají už generálku za sebou, na většinu celků z krajských soutěží teprve čeká o nadcházejícím víkendu. Jarní část začíná 12. a 13. března.