Fotbalisté Brné vezou senzační tři body z horké půdy Lovosic. Jedinou brankou je zařídil už ve 25. minutě Jan Králík. „Po minulém výprasku se Srbicemi jsme se chtěli soustředit především na obranu, což nám nakonec vyšlo,“ hodnotil trenér Brné Tomáš Heřman. „Máme tři body, předvedli jsme výborný taktický výkon, prostě spokojenost,“ našel na zápase samá pozitiva.

Přesto to ale byli Lovosičtí, kdo se častěji tlačil do zakončení, žádná ze střel se ale neujala. „My jsme měli v prvním poločase více ze hry, domácí ale měli opravdovou tutovku, z níž trefili břevno,“ přiznal hostující kouč. „Po změně stran už jsme hráli především na brejky, zatímco domácí se hnali za vyrovnáním,“ přidal další postřehy Heřman.

Fotbalový zápas mezi Armou Ústí nad Labem a Hradcem Králové
Konec! Hradec po roce utnul ústeckou sérii domácí neporazitelnosti

Duel nakonec rozsekla 25. minuta, kdy zahráli domácí standardní situaci tak mizerně, že se míče zmocnil Guth, na vlastní polovině ho předal Janu Králíkovi, který prošel celé hřiště a nakonec vystřelil svému týmu veledůležité vítězství.

„Ani kdybychom hráli tři dny, tak gól nedáme. Poslední kapkou je fakt, že z naší standardky dostaneme gól poté, co se míče zmocní jejich nejlepší hráč a nikdo ho při sólu přes celé hřiště nedokáže zastavit,“ glosoval po utkání smutně kouč domácích Lovosic Roman Podrazil.

Lovosice zůstávají v tabulce šesté, Brná je po 13 kolech na osmé příčce. V dalším kole jedou Lovosice do Perštejna, Brná vyzve doma Modrou.

Fotbalisté Hostovic (bílé dresy). Ilustrační foto.
Chlumec a Hostovice pálí ostrými, Jiskra dál tápe