V 9. kole I. A třídy nastoupily všechny ústecké celky venku. Tři body přivezl Chuderov a Libouchec, který se konečně odlepil ode dna tabulky.

„Trochu se vyčistil ten těžký vzduch, který kolem nás po sérii porážek byl,“ oddechl si trenér Libouchce Václav Strádal. „Klíčem k úspěchu bylo, že jsme konečně proměnili naše šance. Ale popravdě, těch gólů jsme mohli dát klidně deset,“ zhodnotil. Jeho svěřenci nastoupili značně nervózní, po první brance to ale z liboucheckých hráčů spadlo a už půli ovládli 3:0, nakonec vyhráli 5:1.

Jediná trefa Elmericha už ze 3. minuty stačila na tříbodový zisk v Roudnici Chuderovu. „Jeli jsme tam bez tří hráčů základní sestavy, přáli jsme si bod, máme tři,“ ulevilo se kapitánovi hostů Slavomíru Vosykovi.

Naopak smutnit může Střekov, který vedl ve Šluknově po 20 minutách už 3:0, nakonec ale prohrál 4:5 na penalty. Neštěmice ruply 3:7 v Bílině. 

FOTBAL, I. A TŘÍDA, 9. KOLO:
Liběšice – Libouchec 1:5 (0:3) B: Novotný – Černohorský 2, Lácha 2, Guth. R: Faigl. ŽK: 3:2. Diváci: 60.
Bílina – Neštěmice 7:3 (5:2) B: Tůma 4, Bečvařík, Podaný, Zavadil – Čisár, Martínek (PK), Memeti. R: Pašek. ŽK: 2:1. Diváci: 100.
Šluknov – Střekov 5:4 PK (1:3) B: Mikula 4 – Dvořák 2, Novotný, Štorc (PK). R: Kuriljak. ŽK: 3:0. Diváci: 70.
Roudnice – Chuderov 0:1 (0:1) B: Elmerich. R: Rouček. ŽK: 1:1. Diváci: 70.