Poslední podzimní kolo I. A třídy fotbalistů nabídlo pouze výhry domácích celků. Slaví tak Neštěmice, které se staly půlmistrem, a Libouchec, naopak Střekov, Mojžíř i Chuderov vyšly naprázdno.

Obrovská spokojenost vládne v Libouchci, jenž bude zimovat na čtvrtém místě tabulky. Před návštěvou kola, která čítala 150 diváků, udolal 3:1 Proboštov.

„Bylo hezké počasí, dost lidí dorazilo také z Proboštova, navíc se nám poslední kola výsledkově vyvedla a lidé si tak na delší dobu poslední utkání chtěli užít,“ odhadl důvody skvělé návštěvnosti domácí trenér Václav Strádal.

Toho potěšila forma ze závěru podzimu. „Trošku mě mrzí, že bude přestávka, protože se nám momentálně daří,“ zmínil čtyři výhry v řadě. „Dáváme hodně branek, naladili jsme se na vítěznou notu, s Proboštovem to tak bylo logické vyústění naší současné formy,“ zhodnotil poslední podzimní duel.

Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.
Fotbalové kluby Ústí a Teplic prohloubí spolupráci

„Soupeř ale nebyl lehký, hrají důrazně, jsem rád, že jsme to zvládli,“ oddechl si po zápase, ve kterém musel sudí tasit i dvě červené karty. „Chtěli jsme mít po podzimu 25 bodů, máme o jeden víc, navíc se držíme na čtvrté příčce, takže já jsem opravdu nadmíru spokojen,“ uzavřel Strádal.

BRANKÁŘ, KTERÝ KOPE PENALTY

Lehce kuriózní moment, ne však pro znalé fanoušky, nabídl duel v Neštěmicích, které porazily Českou Kamenici 3:1. Jeden ze dvou nařízených pokutových kopů totiž proměnil ne úplně tradiční exekutor, ale brankář Čermák.

„U nás je to normální, v rozstřelech chodí pravidelně, problém s tím nemá ani při hře,“ okomentoval situaci kapitán mužstva David Kubala. Druhou penaltu ale, i přes úspěch Čermáka, zahrával Urbánszký, ani on se ale nemýlil. „Nevyšlo nám derby v Mojžíři, proto jsme chtěli doma zabrat, udržet první místo a napravit dojem i náladu před dokopnou a zimní přestávkou,“ osvětlil Kubala.

Neštěmice nakonec o dva body udržely první příčku a staly se tak vítězem podzimní části. „Mohlo to být s větším náskokem, ale samozřejmě jsme spokojení,“ uzavřel kapitán domácích.

Porážkou zakončil podzim Chuderov, který prohrál 3:4 v Roudnici, 1:2 v Oldřichově padl Střekov, nedařilo se ani Mojžíři, jenž nestačil 2:4 v Křešicích.

Fotbalisté Chlumce (bílomodří) porazili v utkání I. B třídy Svádov 3:2. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Chlumec využil jen zlomek šancí, přesto poskočil na druhou příčku