Zajímavé utkání se hrálo v Brné, kde domácí, kteří jsou pátí, hostili čtvrtý Vilémov. Diváci se nenudili, po 90 minutách byl stav 3:3. Penaltový rozstřel pak lépe sedl právě Brné, která připsala do tabulky dva body.

„V první půli byli lepší hosté, po pauze zase my. Otočili jsme až na 3:1, vyrovnávací gól jsme dostali až v nastavení. Před zápasem jsme chtěli vyhrát, ale ta remíza je asi férová,“ řekl trenér Brné Tomáš Heřman.

„Utkání se muselo líbit. Mě mrzí, že jsme v poločase nevedli vyšším rozdílem, šance na to byly. Po změně stran jsme chybovali a Brná vedla o dvě branky. Naštěstí jsme vyrovnali a máme alespoň bod. Kluci zaslouží za svůj výkon pochvalu,“ hodnotil utkání Vlastimil Chod, trenér Vilémova.

Fotbalisté Jílového mohli jít v případě vítězné podzimní rozlučky na sedmé místo. Domácí porážka 0:2 od Horního Jiřetína je naopak poslala na desátou pozici. „Jiřetín k nám přijel se silnou defenzivní taktikou. Navíc jsme díky naší nekoncentrovanosti dostali snad ve dvacáté vteřině branku. Hosté pak před svým vápnem zaparkovali autobus a my se tam prostě nedostali. Na konci jsme měli pár náznaků, ale nic nám tam nepadlo. Myslím si, že tým měl na podzim na lepší umístění, než je desáté místo,“ podotkl Pavel Salava, kouč Jílového.

Šluknov už hrál v různých dresech - hráči se změnili třeba na Arsenal
Juventus i Arsenal v Česku. Kluby kopírují dresy gigantů, červená pomáhá k výhře

„My jsme chtěli v posledním zápase podzimu uspět a naladit se do zimní přípravy a to se nám také povedlo. Jsme v klidném středu tabulky, myslím, že můžeme být spokojení. Tohle byly důležité tři body ze hřiště soupeře,“ liboval si jiřetínský střelec Petr Linka.

Po šesti porážkách v řadě zabrala Modrá, která překvapila výhrou 2:0 v Oldřichově. Jiskra sice přezimuje poslední, bodově se ale přiblížila sousedům v tabulce.

„Utkání mělo žalostnou úroveň. Nás podržel brankář Matějka. S jeho výkony pak roste výkon celého týmu. Je dobře, že jsme vyhráli, jelikož je teď spodek tabulky hodně našlapaný. Kdybychom prohráli, byli bychom v daleko horší situaci. Za mě jsme ale vyhráli zaslouženě,“ řekl Ladislav Michalec, vedoucí Jiskra Modrá.

Rozloučení s podzimní částí soutěže si rozhodně představovali jinak fotbalisté Kadaně, kteří v posledním kole hráli na půdě Litoměřicka, kde kapitulovali 0:3.

„Chtěli jsme poslední zápas podzimu zvládnout o mnoho lépe, ale bohužel kvůli množství chyb, které jsme vyprodukovali se nám to nepodařilo. Litoměřicko má kvalitní tým, který dokáže každé zaváhání potrestat a to se také potvrdilo,“ kroutil hlavou kadaňský trenér Jan Peštuka po porážce na půdě druhého celku tabulky.

Tomáš Souček
Nejvíce uznávaný fotbalista? Teď je to Souček, z historie boduje i Bican

„Hrálo se pro nás nezvykle až v neděli, ale od začátku jsme měli zápas nejen herně, ale i výsledkově pod kontrolou,“ pochvaloval si rychle získaný dvoubrankový náskok trenér Litoměřicka Štefan Knapík. „Soupeř se snažil nás napadat, ale nám se dařila výstavba hry, díky čemuž jsme se dostávali na ofenzivní polovinu, kde se nám dařilo vytvářet další šance. Škoda, že jsme je nedokázali využít, myslím, že se dvěma brankami jsme byli na soka ještě hodní,“ culil se. „Po změně stran jsme ale začali dělat v přechodové fázi více ztrát, čímž jsme soupeře pouštěli do brejků, s těmi si ale naše obrana poradila. Zasloužené tři body,“ dodal.

Tři veledůležité body slaví také Lovosice, které doma udolaly Krupku 1:0. Úlevu trefil domácím až třináct minut před koncem Josef Zuch. „Hodně opatrné, možná až ustrašené utkání. Klasický remízový zápas, který rozhodla jedna povedená akce. Konečně za celý podzim po těch absencích a další smůle se také přiklonilo štěstí jednou k nám,“ pravil hodně vykřičeným hlasem, avšak s viditelnou úlevou, trenér vítězů Roman Podrazil. „Další výsledky jen potvrdily, jak moc důležité tři body to pro nás byly. Splnilo se mi přání, které jsem měl po tom bídném startu sezóny, tedy urvat po podzimu alespoň patnáct bodů, abychom se na jaro ještě mohli nějakým stylem bavit o záchraně,“ přiznal. Lovosicím k němu výrazně pomohly poslední tři kola, v nichž získaly sedm bodů.