„Utkání jsme chtěli vyhrát, věděli jsme ale, že nám stačí i bod. Byli jsme sice nervózní, ale i odhodlaní,“ líčil po utkání trenér Neštěmic Martin Beran. Tomu se nakonec vyplatila cesta mladých odchovanců, kterou se Neštěmice v sezoně vydaly, neboť po divokém průběhu vyrovnal na 4:4 až sedm minut před koncem střídající Pek, jenž byl na hřišti sotva pět minut.

Už první půle byla divoká, zatímco hosté tutovou šanci prohospodařili, Kadaňští nezaváhali a ujali se vedení. Neštěmice však dokázaly skóre otočit, hned za minutu ale bylo srovnáno. Ani vedení 3:2 hostům dlouho nevydrželo, po změně stran navíc neproměnil penaltu Klier. „V závěru už nezbylo nic jiného než zkusit prostřídat sestavu, což se nakonec vyplatilo,“ radoval se Beran.

Fotbalisté Brné (v černém) doma na závěr sezóny porazili Modlany 3:2. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Brná na závěr vyhrála, v kraji je sedmá

„Všichni mladí hráči, kteří během sezony nastoupili, udělali pokrok. Mezi dorosteneckým fotbalem a krajským přeborem dospělých je opravdu obrovský skok,“ pochválil své svěřence.

„Chceme v této cestě pokračovat i v další sezoně, je ale potřeba tým doplnit o zkušené hráče, což jsme udělali na jaře,“ vyzdvihl příchod Vlasáka s Barnatem. „I čtyři mladíci, kteří nastupovali už na podzim, se rozkoukali a byli zkušenější, což byl oproti první části sezony velký rozdíl,“ připomněl tristní podzimní část, v níž Neštěmice posbíraly pouhých 12 bodů.

Tým tak nakonec splnil cíl a udržel soutěž. Sestup by totiž bolel o to víc, že právě letos slaví klub stoleté výročí. „Pochopitelně že tlak byl v posledních kolech velký, nikdo nechtěl o soutěž níž, zvlášť v roce, kdy slavíme tak velké jubileum,“ připustil šéf neštěmické lavičky.

Ilustrační foto.
Bude se v Ústí zase hrát první liga? Arma vede jednání s německým sponzorem

„Za naši situaci mohly především nevyrovnané výkony během sezony. Nakonec to ale dopadlo tak, jak jsme si přáli,“ uzavřel hodnocení.

Kadaň - Neštěmice 5:4 PK (3:3, 4:4, -4:3 pen)Branky: 11. Karban, 24. Šebek, 35. Mikeš (pen), 65. Kiliján - 17. Stukheil, 23. Martínek, 31. Vlasák, 83. Pek Patrik. Rozhodčí: Průša. ŽK: 3:2. Diváci: 100.
Neštěmice: Čermák - Hönl (65. Sloup), Klier, Reischel, Maštalíř - Stukheil, Vlasák, Barnat (79. Pek), Wajshajtl (90. Lai) - Valta, Martínek (74. Trekoval)